ELS MOSSOS MULTARAN QUI NO DUGUI MASCARETA

L‚Äô√ļs obli¬≠ga¬≠tori de mas¬≠ca¬≠re¬≠tes en espais tan¬≠cats i on no es pugui man¬≠te¬≠nir la dist√†ncia de segu¬≠re¬≠tat de dos metres va entrar en vigor ahir. Els Mos¬≠sos d‚ÄôEsqua¬≠dra infor¬≠ma¬≠ran la ciu¬≠ta¬≠da¬≠nia de la seva obli¬≠ga¬≠to¬≠ri¬≠e¬≠tat, tal com ha fixat una ordre del govern espa¬≠nyol, i ‚Äúpas¬≠sats uns dies‚ÄĚ la poli¬≠cia cata¬≠lana san¬≠ci¬≠o¬≠nar√† les per¬≠so¬≠nes que no la por¬≠tin, segons va asse¬≠gu¬≠rar ahir l‚Äôinten¬≠dent dels Mos¬≠sos Josep Antoni Sau¬≠mell, en con¬≠si¬≠de¬≠rar que ‚Äútot¬≠hom ja n‚Äôestar√† infor¬≠mat‚ÄĚ, hi va afe¬≠gir en la seva com¬≠pa¬≠rei¬≠xen√ßa amb el sub¬≠di¬≠rec¬≠tor de Pro¬≠tecci√≥ Civil, Ser¬≠gio Del¬≠gado, per resol¬≠dre dub¬≠tes als cata¬≠lans sobre la deses¬≠ca¬≠lada.

En l‚Äôordre del Minis¬≠teri de Sani¬≠tat que regula l‚Äô√ļs obli¬≠ga¬≠tori de mas¬≠ca¬≠re¬≠tes, publi¬≠cat al BOE dime¬≠cres pas¬≠sat, no es recull cap tipus de sanci√≥ admi¬≠nis¬≠tra¬≠tiva si s‚Äôincom¬≠pleix. La llei de Segu¬≠re¬≠tat Ciu¬≠ta¬≠dana, o llei mor¬≠dassa, √©s la que ha usat fins ara la poli¬≠cia per san¬≠ci¬≠o¬≠nar els ve√Įns que con¬≠si¬≠de¬≠ren que han incom¬≠plert el con¬≠fi¬≠na¬≠ment, i en con¬≠cret l‚Äôarti¬≠cle 36.6, que recull la deso¬≠bedi√®ncia a l‚Äôauto¬≠ri¬≠tat, cas¬≠ti¬≠gat amb una multa m√≠nima de 601 euros.

Aquesta set¬≠mana s‚Äôhan superat el mili√≥ de pro¬≠pos¬≠tes de sanci√≥ durant l‚Äôestat d‚Äôalarma a l‚ÄôEstat espa¬≠nyol; √©s a dir, una de cada 40 per¬≠so¬≠nes. Alguns juris¬≠tes q√ľesti¬≠o¬≠nen la seva vali¬≠desa, tal com ja va adver¬≠tir l‚Äôadvo¬≠ca¬≠cia de l‚ÄôEstat en acla¬≠rir que nom√©s es poden san¬≠ci¬≠o¬≠nar les deso¬≠bedi√®ncies a ordres direc¬≠tes dels agents. A Cata¬≠lu¬≠nya, les pro¬≠pos¬≠tes de san¬≠ci¬≠ons ja superen les 100.000 i la direcci√≥ gene¬≠ral d‚ÄôAdmi¬≠nis¬≠traci√≥ de Segu¬≠re¬≠tat no n‚Äôha tra¬≠mi¬≠tat cap, tot i que el 4 de juny es repre¬≠nen els ter¬≠mi¬≠nis admi¬≠nis¬≠tra¬≠tius. Entre els anys 2017 i 2018 es van resol¬≠dre 26.020 expe¬≠di¬≠ents de sanci√≥ al pa√≠s i al final se‚Äôn van apro¬≠var 5.457.

LA XIFRA
130.000
propostes de sanció
ha imposat a Catalunya la policia durant l’estat d’alarma. Cap ha estat tramitada des d’Interior, per ara.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (22-5-2020)

289 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: