ELS MOSSOS ” REVISARAN ” SI S’HA ACTUAT DE ” FORMA INADEQUADA ” EN LA RETIRADA DELS SÍMBOLS”

El conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest dissabte que els Mossos d’Esquadra “revisaran” si en alguns casos s’ha actuat “de forma inadequada” en la retirada de símbols ordenada per la Junta Electoral Central . Amb aquesta mesura, Buch ha dit que es vol garantir “la seva obligació d’actuar amb contenció, proporcionalitat i de forma adequada”. A través de les xarxes socials, el conseller ha reconegut que han rebut, “de manera minoritària”, queixes d’algun dels 2.700 centres docents públics que la policia de la Generalitat va registrar cercant símbols “partidistes”.

Buch ha suggerit que els que comparteixen “els mateixos valors i projectes de país” posin “èmfasi en l’origen de la simbologia que la JEC ha volgut que desaparegui dels espais públics: l’existència d’exiliats i presos per motius de consciència”. “No permetrem que intentin fixar-nos el camí externament atiant polèmiques internes”, ha reblat tot afegint: “defensarem sempre la llibertat d’expressió i d’opinió, com a drets fonamentals i universals”.

El fet és que moltes escoles d’arreu del país han protestat per la forma amb la qual els Mossos els van assaltar a la recerca de llaços grocs.

Informa:ELMON.CAT (24-3-2019)-

 

812 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: