ELS PARTITS ENS HAN FET LLUFA: NOMÉS ENS QUEDA EL POBLE

( RAMON SERRA )
Celebro que hi hagi sectors crítics dins de l’ANC que qüestionin el paper de la direcció, bastant erràtica en els darrers temps. Tot amb tot, cal recoxèixer la feina que ha fet sobre tot pel que fa posar en solfa la catalanitat dels sectors del consum. Si el Rei d’Espanya incita les empreses a marxar de Catalunya, per què nosaltres no podem afavorir les empreses lleials al país? Però des del punt de vista de les activitats polítiques no n’encerta ni una,segurament pressionada pels partits dits independentistes que no són més que autonomistes com s’ha vist suara.
Cert que els líders del partits són a la presó o a l’exili, però cal que confessin que estan escagarrinats.No faran ni un pas de veritat per ser independents. I no ens vinguin amb romanços de renunciar a la independència unilateral o bé que cal eixamplar la base. Espanya mai no ens donarà cap opció a res més enllà d’un malgirbat Estatut. I fins i tot en aquest cas–bastant improbable per la correlació de forces que hi ha al Congreso–el faríem gairebé inútil, paper mullat en un tres i no res com hem vist una i altra vegada al llarg de la història.
Per tant, qualsevol partit que vulgui negociar un referèndum amb Espanya ens enganya, és una estafa.Ha de quedar automàticament desqualificat. Altra cosa és que s’hagi dde negociar el dia a dia, perquè el país ha d’apujar la persiana cada dia.
És aquí on trobem un altre entrebanc, perquè els partits sembla que els faci por dir la veritat.Tenen por de ser traïdors, però a la pràctica ni aconsegueixen res del dia a dia ni res que ens faci avançar cap a la independència.
En aquestes,l’ANC hauria de prendre un cop més la iniciativa política i substituir els partits. És l’única entitat que pot mobilitzar un milió de persones. Un milió de persones que haurien d’ocupar sense violència els centres estratègics de poder del país.
L’1-O l’ocupació sobretot d’escoles per votar va ser més dispersa. Ara els centres d’ocupació serien més selectius. Som capaços de plantar cara a les forces d’ocupació com l’1-O? Si no és així que no ens vinguin amb sopars de duro. Per cert, ja que la manifestació de la Diada serà a la plaça d’Espanya penso que el manifest final podria llegir-se al carrer Calàbria on curiosament aquest dos partits hi tenen la seu. Tot plegat a només a uns pocs metres de la manifestació.És la diferència entre llegir un manifest que es perdi entre les boires del cel o que toqui el crostó als partis autonomistes.
No sé qui va dir amb encert, que si vivim agenollats la imatge de l’enemic es veu molt agegantada.

(12-7-2019)
N.de la R.
Dies després d’haver escrit aquest comentari m’arriba la notícia de la manifestació alternativa de la Diada: encerclar i ocupar el Parlament aprofitant que és una jornada de portes obertes.Aquest només és un primer pas, perquè s’han d’ocupar els centres principals de tot el país.Però tot és començar…

480 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: