ELS PARTITS ESPANYOLISTES DEFENSEN EL CASTELLÀ EN EL DEBAT I ELS CATALANS CALLEN COM UNS MORTS

“Parlar de llengua ”
(VICENÇ VILATORO )

√Čs curi√≥s que poc que es parla de llengua en el discurs pol√≠tic del nacionalisme catal√† i quant que se‚Äôn parla en el del nacionalisme espanyol. Els partits nacionalistes catalans no han fet pr√†cticament cap esment rellevant a la q√ľesti√≥ de la llengua en debats com el de la investidura. En canvi, la q√ľesti√≥ de la llengua √©s la central en el discurs de Ciutadans: sempre n‚Äôacaben parlant.
√Čs tamb√© un fil recurrent del PP, que acaba d‚Äôescenificar un recurs contra la llei d‚Äôeducaci√≥ espanyola perqu√® diuen que no protegeix prou el castell√†. I el gest pol√≠tic m√©s rellevant de Salvador Illa en el debat d‚Äôinvestidura ha estat trencar amb la tradici√≥ del PSC i fer-hi servir el castell√†. De Vox ja no en parlem. Mentre els nacionalistes catalans parlen poc de la defensa de la llengua pr√≤pia, els anomenats constitucionalistes fan de la llengua ‚Äďespanyola‚Äď una q√ľesti√≥ pol√≠tica central.
Tot i que la sobreprotecció política del castellà és molt més gran que la del català. Com si el catalanisme tingués por de semblar identitari, mentre l’espanyolisme ho pogués ser sense cap mena de mania. Perquè si fos que per als uns la llengua no és important i per als altres sí, resultaria que el nacionalisme espanyol és molt més important que per als catalans.
Informa:ARA.CAT (31-3-2021)

232 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: