ELS PARTITS INDEPENDENTISTES ES DIVIDIRAN EN TRES GRUPS AL CONGR√ČS

JxCat ha acordat formar grup al Congr√©s dels Diputats amb M√©s Pa√≠s, Comprom√≠s i el Bloc Nacionalista Gallec (BNG) per evitar estar a un grup mixt de 21 diputats. Els quatre partits sumen dotze diputats i el 5,09% del total de vots a l’Estat el 10-N i, d’aquesta manera, complirien els requisits que exigeix el reglament de la cambra baixa per registrar-se com a grup. Laura Borr√†s (JxCat) ser√† la portaveu d’aquest grup i √ć√Īigo Errej√≥n (M√©s Pa√≠s) el portaveu adjunt. ERC t√© grup propi i la CUP estar√† al grup mixt amb F√≤rum Ast√ļries i el diputat de Nova Can√†ries.

D’altra banda, cinc diputats han acordat formar un altre grup, amb el nom ‘Espanya Plural’, format per Uni√≥ del Poble Navarr√®s (UPN), Terol Existeix, el Partit Regionalista de Cant√†bria (PRC) i Coalici√≥ Can√†ria. En el seu cas, sostenen que compleixen els requisits perqu√® tots ells superen el llindar del 15% a les seves circumscripcions. La Mesa encara ha d’avalar aquestes f√≥rmules.

Aix√≠ doncs, en lloc de ser 21 representants d’11 formacions pol√≠tiques -JxCat (8 diputats), CUP (2), M√°s Pa√≠s (2), Navarra Suma (2), PRC (1), Comprom√≠s (1), BNG (1), Foro Ast√ļries (1), Teruel Existe (1), Coalici√≥n Canaria (1) i Nueva Canaria (1)- al mixt, proposen dividir-se en tres grups. El termini per registrar els nous grups acaba aquest dimecres a les 20 h. La Mesa del Congr√©s es reunir√† divendres a les 10 h amb aquesta proposta sobre la taula i haur√† de decidir si ho avala.
Informa:ELMON.CAT (11-12-2019)

241 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: