ELS PARTITS INDEPENDENTISTES RENUNCIEN A LA LLENGUA PER QUATRE VOTS

” Renunciant al català per quatre vots ”

Renunciant a la llengua, sigui en el judici de la ignomínia contra els nostres presos polítics o ahir renunciant a utilitzar-la en el debat d’una televisió espanyola com La Sexta, és una mostra de submissió

( JOAN PUIG )

Els partits independentistes es presenten al debat de TVE i es planten i parlen en català, però resulta que ahir a la nit participen en un debat organitzat pel Grup Planeta a La Sexta i tots acaten parlar en castellà, la llengua de conquesta, com deia aquell fugat.

Algú s’imagina un debat electoral a Portugal fet en castellà? O en qualsevol altre país fet en la llengua del país veí? Si La Sexta volia espectacle que s’ho guanyés a pols, i no que els partits independentistes fessin un cop més el ridícul de renunciar a la seva llengua. Recordem que les televisions privades també estaven obligades, en el seu inici, a fer desconnexions territorials en les llengües maltractades existents a l’estat espanyol, però la proposta va passar a la paperera de la història en una mostra més que primer és la pela i no pas el català.

Ahir hauria guanyat el debat electoral el partit independentista que, amb mentalitat d’estat, hagués utilitzat la llengua catalana. Incomprensible, no fos cas que el Grup Planeta tingués una davallada d’audiència per parlar la llengua d’aquest suposat país que vol ser independent.

A més, no cal dir que acceptar un debat en una cadena que constantment tergiversa la realitat catalana és una mostra més de servilisme. No anar al debat de La Sexta, hauria estat segurament victoriós. El debat va ser en si mateix una pèrdua de temps i només afavoria una televisió que converteix la política en un lamentable espectacle.

Si realment els partits independentistes volen la independència d’aquest país, que comencin a demostrar que s’ho creuen, però renunciant a la llengua, sigui en el judici de la ignomínia contra els nostres presos polítics o ahir renunciant a utilitzar-la en el debat d’una televisió espanyola com La Sexta, és una mostra de submissió.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (12-2-2021)

241 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: