ELS PARTITS INDEPENDENTISTES RENUNCIEN A LA LLENGUA PER QUATRE VOTS

” Renunciant al catal√† per quatre vots ”

Renunciant a la llengua, sigui en el judici de la ignomínia contra els nostres presos polítics o ahir renunciant a utilitzar-la en el debat d’una televisió espanyola com La Sexta, és una mostra de submissió

( JOAN PUIG )

Els partits independentistes es presenten al debat de TVE i es planten i parlen en català, però resulta que ahir a la nit participen en un debat organitzat pel Grup Planeta a La Sexta i tots acaten parlar en castellà, la llengua de conquesta, com deia aquell fugat.

Alg√ļ s‚Äôimagina un debat electoral a Portugal fet en castell√†? O en qualsevol altre pa√≠s fet en la llengua del pa√≠s ve√≠? Si La Sexta volia espectacle que s‚Äôho guany√©s a pols, i no que els partits independentistes fessin un cop m√©s el rid√≠cul de renunciar a la seva llengua. Recordem que les televisions privades tamb√© estaven obligades, en el seu inici, a fer desconnexions territorials en les lleng√ľes maltractades existents a l‚Äôestat espanyol, per√≤ la proposta va passar a la paperera de la hist√≤ria en una mostra m√©s que primer √©s la pela i no pas el catal√†.

Ahir hauria guanyat el debat electoral el partit independentista que, amb mentalitat d’estat, hagués utilitzat la llengua catalana. Incomprensible, no fos cas que el Grup Planeta tingués una davallada d’audiència per parlar la llengua d’aquest suposat país que vol ser independent.

A més, no cal dir que acceptar un debat en una cadena que constantment tergiversa la realitat catalana és una mostra més de servilisme. No anar al debat de La Sexta, hauria estat segurament victoriós. El debat va ser en si mateix una pèrdua de temps i només afavoria una televisió que converteix la política en un lamentable espectacle.

Si realment els partits independentistes volen la independència d’aquest país, que comencin a demostrar que s’ho creuen, però renunciant a la llengua, sigui en el judici de la ignomínia contra els nostres presos polítics o ahir renunciant a utilitzar-la en el debat d’una televisió espanyola com La Sexta, és una mostra de submissió.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (12-2-2021)

180 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: