ELS PRESOS I EXILIATS, EN ELS ACTES CENTRALS DE LA CAMPANYA DE JxCAT I ERC

Jordi Turull i Joaquim Forn han intervingut avui per videoconferència des de la presó de Soto del Real en els actes centrals de campanya d’ERC i JxCat. També ho han fet Carles Puigdemont i Marta Rovira, des de Brussel·les i Ginebra, respectivament.

ERC ha fet l’acte al barri de Sant Antoni de Barcelona amb la participació, entre més, Junqueras Romeva i Ernest Maragall i Elisenda Alamany, número u i dos de la llista del partit a les eleccions municipals. ‘Tenim una oportunitat fantàstica, que és la de posar un pres polític en un escó del parlament europeu. Tenim l’oportunitat d’ensenyar a les institucions europees que en un dels seus estats membres hi ha persones innocents a la presó’, ha dit Junqueras.Romeva ha donat les gràcies, en francès, a l’eurodiputat José Bove pel seu ‘compromís amb la democràcia’ i ha dit que és un ‘plaer i un honor’ que Guillem Agulló sigui a la llista. Emocionat, també ha tingut unes paraules per la seva esposa, Diana Riba, que és la número dos de la llista d’ERC a les europees: ‘Diana, no hi ha manera que et pugui agrair tota la feina que fas per tots nosaltres, per tota la feina que hem compartit tots aquests anys. Estàs afrontant-ho injustament sola, però sé que el teu compromís a Europa ens refermarà i ens alliberarà.’

‘Dimarts recollirem les actes del congrés i el senat. I ho farem amb l’orgull, però també amb la determinació, que tota aquesta gent que ens vol silenciada haurà d’afrontar amb un discurs més alt i més clar que mai. Perquè continuarem. Perquè persistirem.’, ha afegit. ‘Això només se solucionarà fent política’. ‘De fet, demà tindrem un petit tast de com els vostres vots ens permeten ser una mica lliures’, ha dit Junqueras sobre aquesta qüestió.Finalment Junqueras ha dit que quan surtin de la presó ‘tornaran a Catalunya’ i que ho faran via Barcelona. ‘Volem que ens doni la benvinguda l’Ernest Maragall com alcalde de Barcelona’, ha demanat.

Al seu torn, Romeva ha dit que tot el que s’ha fet fins ara ‘era necessari’ per arribar ‘al resultat final’. Tot i això ha destacat que el que falta és ‘acollir d’una manera més ample i inclusiva’ a una part de la societat.En l’acte també hi ha intervingut la secretària general d’ERC, Marta Rovira, des de Ginebra. ‘El 26 de maig omplirem les urnes de República des dels nostres municipis’, ha dit. ‘Fa massa anys que des de la base del nostre país hi ha instal·lada una manera de fer poble i de fer ciutat massa conservadora. Hem de trencar aquest conservadorisme i bipartidisme

 

EL JxCAT,A SANT CUGAT

 

.’Pel que fa a l’acte de JxCat a Sant Cugat, hi han intervingut Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn. ‘Primer vam haver d’aguantar els testimonis de l’acusació, però ara hem vist l’actitud del tribunal, que aquesta setmana ha estat terrible. Marchena ja s’ha tret la careta’, ha dit Rull. Turull ha dit que ‘el dia que hi ha urnes’ és el dia ‘que parla Catalunya’, com va passar a les eleccions espanyoles. ‘El que els hi fa nosa es diu president Puigdemont. Ho han intentat tot. Només els faltava amagar les urnes’, ha afegit. ‘Volem que els joves no tinguin por a l’hora de fer un tuit o manifestar-se’. Pel que fa a Forn, ha demanat ‘moral de victòria’ per a revertir la situació i ha fet referència als testimonis de la defensa que aquesta setmana han passat pel judici: ‘Parlaven d’un 1-O que els aportava il·lusió, ganes d’anar a votar’.

‘A la gent de Barcelona, us demanem la màxima mobilització. Està tot molt fragmentat i per tant serem decisius tant si guanyem com si treiem un resultat digne. Vull entrar a l’Ajuntament per donar-vos les gràcies i defensar el model de ciutat i país que hem defensat aquests anys’En l’acte també hi ha intervingut des de Waterloo el president de la Generalitat Carles Puigdemont, que ha pogut parlar amb els presos. ‘Tant de temps que he esperat per a veure’ns i ara poder-ho fer és un goig. Us sento i us veig igual que l’últim dia que ens vam veure en persona. Us veig ferms i el que més em meravella de vosaltres és que ningú ha vist una sola paraula d’odi o de rancúnia.’, ha comentat. Ha demanat que ‘cada minut de repressió’ es converteixi en un vot per a JxCat.

 

“HOLA,BON DIA.SOM ELS DE L’1 D’OCTUBRE “

 

‘Tindré un goig enorme el dia que pugui entrar al parlament europeu i digui “Hola, bon dia. Som els de l’1 d’octubre. Hem guanyat les eleccions a Catalunya. Prepareu-vos per escoltar-nos”‘.Rull li ha contestat que la manera que hauran d’anar dimarts al congrés espanyol és ‘inaudita’: ‘No podrem fer rodes de premsa, no podrem fer reunions amb el grup parlamentari i ens vigilaran que no ens movem de l’escó. Aquesta és la vergonya’. ‘Te’n faries creus dels invents que fan perquè no puguis aparèixer a les televisions espanyoles. Tanmateix, la raó, president, persisteix’, ha afegit. Turull ha dit que està esperant el diumenge al vespre: ‘Els fas tanta nosa i els poses tan en evidència’. Forn ha explicat que ‘sabien a què s’exposaven’ quan van anar a declarar a l’Audiència espanyola i que ho van fer ‘a consciència’. ‘Estem disposats a explicar-nos i a assumir qualsevol conseqüència que això pugui tenir. Mai no hem sentit odi o rancúnia contra ningú. Hem continuat aixecant la bandera del diàleg’.

Informa:VILAWEB.CAT (19-5-2019)

295 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: