ELS PRESOS I EXILIATS, EN ELS ACTES CENTRALS DE LA CAMPANYA DE JxCAT I ERC

Jordi Turull i Joaquim Forn han intervingut avui per videoconferència des de la presó de Soto del Real en els actes centrals de campanya d’ERC i JxCat. També ho han fet Carles Puigdemont i Marta Rovira, des de Brussel·les i Ginebra, respectivament.

ERC ha fet l‚Äôacte al barri de Sant Antoni de Barcelona amb la participaci√≥, entre m√©s, Junqueras Romeva¬†i Ernest Maragall i Elisenda Alamany, n√ļmero u i dos de la llista del partit a les eleccions municipals. ‚ÄėTenim una oportunitat fant√†stica, que √©s la de posar un pres pol√≠tic en un esc√≥ del parlament europeu. Tenim l‚Äôoportunitat d‚Äôensenyar a les institucions europees que en un dels seus estats membres hi ha persones innocents a la pres√≥‚Äô, ha dit Junqueras.Romeva ha donat les gr√†cies, en franc√®s, a l‚Äôeurodiputat Jos√© Bove pel seu ‚Äėcomprom√≠s amb la democr√†cia‚Äô i ha dit que √©s un ‚Äėplaer i un honor‚Äô que Guillem Agull√≥ sigui a la llista. Emocionat, tamb√© ha tingut unes paraules per la seva esposa, Diana Riba, que √©s la n√ļmero dos de la llista d‚ÄôERC a les europees: ‚ÄėDiana, no hi ha manera que et pugui agrair tota la feina que fas per tots nosaltres, per tota la feina que hem compartit tots aquests anys. Est√†s afrontant-ho injustament sola, per√≤ s√© que el teu comprom√≠s a Europa ens refermar√† i ens alliberar√†.‚Äô

‚ÄėDimarts recollirem les actes del congr√©s i el senat. I ho farem amb l‚Äôorgull, per√≤ tamb√© amb la determinaci√≥, que tota aquesta gent que ens vol silenciada haur√† d‚Äôafrontar amb un discurs m√©s alt i m√©s clar que mai. Perqu√® continuarem. Perqu√® persistirem.‚Äô, ha afegit. ‚ÄėAix√≤ nom√©s se solucionar√† fent pol√≠tica‚Äô. ‚ÄėDe fet, dem√† tindrem un petit tast de com els vostres vots ens permeten ser una mica lliures‚Äô, ha dit Junqueras sobre aquesta q√ľesti√≥.Finalment Junqueras ha dit que quan surtin de la pres√≥ ‚Äėtornaran a Catalunya‚Äô i que ho faran via Barcelona. ‚ÄėVolem que ens doni la benvinguda l‚ÄôErnest Maragall com alcalde de Barcelona‚Äô, ha demanat.

Al seu torn, Romeva ha dit que tot el que s‚Äôha fet fins ara ‚Äėera necessari‚Äô per arribar ‚Äėal resultat final‚Äô. Tot i aix√≤ ha destacat que el que falta √©s ‚Äėacollir d‚Äôuna manera m√©s ample i inclusiva‚Äô a una part de la societat.En l‚Äôacte tamb√© hi ha intervingut la secret√†ria general d‚ÄôERC, Marta Rovira, des de Ginebra. ‚ÄėEl 26 de maig omplirem les urnes de Rep√ļblica des dels nostres municipis‚Äô, ha dit. ‚ÄėFa massa anys que des de la base del nostre pa√≠s hi ha instal¬∑lada una manera de fer poble i de fer ciutat massa conservadora. Hem de trencar aquest conservadorisme i bipartidisme

 

EL JxCAT,A SANT CUGAT

 

.‚ÄôPel que fa a l‚Äôacte de JxCat a Sant Cugat, hi han intervingut Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn. ‚ÄėPrimer vam haver d‚Äôaguantar els testimonis de l‚Äôacusaci√≥, per√≤ ara hem vist l‚Äôactitud del tribunal, que aquesta setmana ha estat terrible. Marchena ja s‚Äôha tret la careta‚Äô, ha dit Rull. Turull ha dit que ‚Äėel dia que hi ha urnes‚Äô √©s el dia ‚Äėque parla Catalunya‚Äô, com va passar a les eleccions espanyoles. ‚ÄėEl que els hi fa nosa es diu president Puigdemont. Ho han intentat tot. Nom√©s els faltava amagar les urnes‚Äô, ha afegit. ‚ÄėVolem que els joves no tinguin por a l‚Äôhora de fer un tuit o manifestar-se‚Äô. Pel que fa a Forn, ha demanat ‚Äėmoral de vict√≤ria‚Äô per a revertir la situaci√≥ i ha fet refer√®ncia als testimonis de la defensa que aquesta setmana han passat pel judici: ‚ÄėParlaven d‚Äôun 1-O que els aportava il¬∑lusi√≥, ganes d‚Äôanar a votar‚Äô.

‚ÄėA la gent de Barcelona, us demanem la m√†xima mobilitzaci√≥. Est√† tot molt fragmentat i per tant serem decisius tant si guanyem com si treiem un resultat digne. Vull entrar a l‚ÄôAjuntament per donar-vos les gr√†cies i defensar el model de ciutat i pa√≠s que hem defensat aquests anys‚ÄôEn l‚Äôacte tamb√© hi ha intervingut des de Waterloo el president de la Generalitat Carles Puigdemont, que ha pogut parlar amb els presos. ‚ÄėTant de temps que he esperat per a veure‚Äôns i ara poder-ho fer √©s un goig. Us sento i us veig igual que l‚Äô√ļltim dia que ens vam veure en persona. Us veig ferms i el que m√©s em meravella de vosaltres √©s que ning√ļ ha vist una sola paraula d‚Äôodi o de ranc√ļnia.‚Äô, ha comentat. Ha demanat que ‚Äėcada minut de repressi√≥‚Äô es converteixi en un vot per a JxCat.

 

“HOLA,BON DIA.SOM ELS DE L’1 D’OCTUBRE “

 

‚ÄėTindr√© un goig enorme el dia que pugui entrar al parlament europeu i digui ‚ÄúHola, bon dia. Som els de l‚Äô1 d‚Äôoctubre. Hem guanyat les eleccions a Catalunya. Prepareu-vos per escoltar-nos‚ÄĚ‚Äė.Rull li ha contestat que la manera que hauran d‚Äôanar dimarts al congr√©s espanyol √©s ‚Äėinaudita‚Äô: ‚ÄėNo podrem fer rodes de premsa, no podrem fer reunions amb el grup parlamentari i ens vigilaran que no ens movem de l‚Äôesc√≥. Aquesta √©s la vergonya‚Äô. ‚ÄėTe‚Äôn faries creus dels invents que fan perqu√® no puguis apar√®ixer a les televisions espanyoles. Tanmateix, la ra√≥, president, persisteix‚Äô, ha afegit. Turull ha dit que est√† esperant el diumenge al vespre: ‚ÄėEls fas tanta nosa i els poses tan en evid√®ncia‚Äô. Forn ha explicat que ‚Äėsabien a qu√® s‚Äôexposaven‚Äô quan van anar a declarar a l‚ÄôAudi√®ncia espanyola i que ho van fer ‚Äėa consci√®ncia‚Äô. ‚ÄėEstem disposats a explicar-nos i a assumir qualsevol conseq√ľ√®ncia que aix√≤ pugui tenir. Mai no hem sentit odi o ranc√ļnia contra ning√ļ. Hem continuat aixecant la bandera del di√†leg‚Äô.

Informa:VILAWEB.CAT (19-5-2019)

335 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: