ELS PRESOS POLÍTICS VINGUTS D’ESPANYA JA SÓN A CATALUNYA

Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez ja són a Brians II. Han arribat cap a dos quarts de dues del migdia després de tres dies de viatge, en què han passat per les presons de Valdemoro (Madrid) i Zuera (Saragossa) –d’on han sortit aquest matí a les 9– des que van marxar de Soto del Real dilluns. Carme Forcadell i Dolors Bassa, en canvi, han abandonat aquest dimecres mateix la presó d’Alcalá-Meco –han sortit del centre a dos quarts de 9 del matí– i han arribat al voltant de les dues del migdia al centre penitenciari de Brians II.

Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Raül Romeva i Joaquim Forn tornaran a ingressar a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, on ja van estar entre el 4 de juliol de l’any passat i l’1 de febrer, quan van ser traslladats a Madrid per ser jutjats al Tribunal Suprem. En el cas de Carme Forcadell, l’expresidenta del Parlament tornarà a la presó de Mas d’Enric, al Catllar, mentre que l’exconsellera Dolors Bassa continuarà a la presó de Puig de les Basses, a Figueres. Abans d’ingressar a Lledoners, els nou presos passaran pel centre de Brians II, a Sant Esteve Sesrovires, que és el centre de trànsit d’interns entre Institucions Penitenciàries i els Serveis Penitenciaris de la Generalitat.

A Brians II és quan es produirà el canvi de custòdia dels presos i serà el cos de Mossos d’Esquadra qui es farà càrrec dels líders independentistes per portar-los als diferents centres penitenciaris catalans. Així que arribin a les presons de destí, els presos seran traslladats als mòduls d’ingrés, on seran identificats mitjançant l’empremta dactilar, se’ls sotmetrà a una revisió mèdica i podran trucar a les seves famílies. Després seran traslladats a les cel·les individuals dels mateixos mòduls en què ja van estar ingressats.

Informa:ARA.CAT (26-6-2019)

503 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: