ELS PRESOS REACCIONEN A LA SENTÈNCIA: “LA INJUSTÍCIA S’HA CONSUMAT “

La sentència del judici al procés s’ha fet pública a quarts de deu del matí i la reacció dels presos polítics no ha tardat a arribar. L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha afirmat just després de saber que ha estat condemnada a 11 anys i mig de presó que “la injustícia s’ha consumat”. “El lliure debat parlamentari no és delicte, és un dret exercir-lo i un deure defensar-lo. No ens cansarem de dir-ho allà on faci falta”, ha afegit des del seu compte de Twitter. Tot i afirmar que avui la democràcia viu un dia “fosc”, ha afegit que “ni en moments així el derrotisme ens ha de vèncer”. I acaba el missatge: “Ens en sortirem!”.

Carme Forcadell

@ForcadellCarme
La injustícia s’ha consumat. El lliure debat parlamentari no és delicte, és un dret exercir-lo i un deure defensar-lo. No ens cansarem de dir-ho allà on faci falta. Avui la democràcia viu un dia fosc, però ni en moments així el derrotisme ens ha de vèncer. Ens en sortirem!

El conseller Josep Rull, condemnat a 10 anys i sis mesos de presó, ha indicat que condemnant-los “han condemnat als 2,5 milions de catalans que van votar l’1-O en un dels exercicis més extraordinaris de democràcia que ha viscut Europa el segle XXI”. “Ens mantindrem… poble”, ha conclòs.

Josep Rull i Andreu 🎗
@joseprull
Si haguessin jutjat els fets, ens haurien absolt. Com que han jutjat les idees, ens han condemnat. Condemnant-nos han condemnat als 2’5M de catalans que van votar l’#1O en un dels exercicis més extraordinaris de democràcia que ha viscut Europa el SXXI.
“Ens mantindrem … poble”

Per la seva banda, el conseller Raül Romeva, condemnat a 12 anys de presó i 12 d’inhabilitació absoluta, ha compartit un missatge apuntant que fa mesos ja van ser “condemnats preventivament” i que ara “utilitzen les preses i presos polítics per cronificar problemes polítics”.

Tot i la condemna, Romeva ha volgut deixar clar que la “presó injusta, combinada amb la fermesa de la ciutadania, ens deteminarà encara més en aquesta lluita contra els drets col·lectius”.

Raül Romeva i Rueda

@raulromeva

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat, just després de saber que ha estat condemnat a 9 anys de presó, que “la resposta a la sentència” és la “reincidència”. “Ho tornarem a fer”, ha dit, i demana “amnistia, democràcia i autodeterminació”.

Jordi Cuixart

@jcuixart
Missatge des de la presó:
La resposta a la sentència, reincidència #HoTornaremAFer Amnistia, Democràcia i Autodeterminació.

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, condemnat a 13 anys de presó i 13 d’inhabilitació, ha explicat que la sentència els farà “tornar més forts i ferms que mai”.

Oriol Junqueras 🎗️

@junqueras
“Tornarem més forts, més convençuts i ferms que mai. Gràcies a tothom i persistiu perquè nosaltres persistirem sempre, sempre!”

Informa:ELNACIONAL.CAT (14-10-2019)

315 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: