ELS PRESSUPOSTOS DE L’ESTAT: BENEFICIOSOS PER A ESPANYA, PER√í NO PER A CATALUNYA

” Els pressupostos de la disc√≤rdia”

“Els pressupostos de l’Estat s√≥n beneficiosos per l’esquerra espanyola i per a Espanya,per√≤ per a Catalunya ni per a l’esquerra catalana””
( RAMON COTARELO )
L’aprovaci√≥ dels PGE √©s aleshores el cavall de batalla entre ERC i JxC; un m√©s dels molts que tenen. I no tan sols un cavall, sin√≥ una brigada de cavalleria d’enfrontaments, tothora, a tot arreu i per tots els motius. Sembla que no hi ha cap punt de trobada entre els dos partits independentistes, cosa que tothom lamenta amb to plany√≠vol. Per qu√® dimonis els dos partits independentistes no s√≥n capa√ßos d’anar units?, ploriqueja la legi√≥ de tertulians i opinadors de tota mena en tota mena de mitjans. Potser perqu√® un d’ells no √©s independentista? Que els mitjans, tertulians, intel¬∑lectuals org√†nics i inorg√†nics i altre gent del savoir vivre repeteixen com a lloros aix√≤ de “partits independentistes” no fa independentista qui no ho √©s. Els “partits independentistes” no poden anar units perqu√® nom√©s hi ha un. ERC no √©s un partit independentista, encara que ho digui per enganyar l’electorat.

L’aprovaci√≥ dels PGE, √≤bviament, suposa garantir l’estabilitat del gobierno i l’Estat espanyol. I, si no ho he ent√®s malament, per a tota la legislatura, perqu√® aquests comptes s√≥n plurianuals. Tota una vict√≤ria per al gobierno espanyol d’esquerres i un cop greu a les aspiracions de Catalunya. Dues raons encadenades s’esgrimeixen per justificar l’aprovaci√≥ dels PGE: 1a) l’estabilitat del gobierno i de l’Estat espanyol √©s beneficiosa per a Catalunya. 2a) en especial si es tracta d’un gobierno d’esquerres que t√© una actitud m√©s favorable a una soluci√≥ pactada de la q√ľesti√≥ catalana. √íbviament, totes dues falses.

El govern del PSOE-UP no nom√©s no ha aturat la repressi√≥ policial, judicial i penitenci√†ria contra Catalunya, sin√≥ que l’ha intensificat. I no nom√©s l’ha intensificat al carrer, sin√≥ tamb√© en el pla institucional, deixant clar que mai permetr√† un refer√®ndum d’autodeterminaci√≥ a Catalunya. √Čs fals que un gobierno espanyol d’esquerres sigui m√©s favorable a una soluci√≥ pactada per a Catalunya que respecti els drets fonamentals dels catalans. Absolutament fals. I els que ho defensen saben que √©s fals. Les esquerres espanyoles compren sempre a la dreta el seu dret a governar anant contra Catalunya encara amb m√©s empenta repressiva nacional espanyola.
L’aprovaci√≥ dels PGE √©s beneficiosa per a Espanya i per a l’esquerra espanyola; no pas per a Catalunya i l’esquerra catalana. Per qu√® doncs ERC aprova aquests pressupostos? Perqu√® tamb√© √©s esquerra espanyola, esquerra espanyola a Catalunya, quintacolumnistes d’una esquerra espanyola contra Catalunya, disfressada d’independentista per fer m√©s mal, com les bales dumdum, que esclaten dins el cos de la v√≠ctima.

Aix√≤ ens duu a la falsedat de la primera ra√≥ justificativa: l’estabilitat de l’Estat √©s beneficiosa per a Catalunya. Una falsedat hist√≤rica i actual perqu√® aquest ens de ra√≥ casern√†ria/eclesial que es diu Espanya, est√† bastit sobre una relaci√≥ desigual d’espoli colonial i opressi√≥ pol√≠tica que contradiu el principi essencial de tot Estat democr√†tic de dret: el lliure consentiment de la gent. A Catalunya hi ha una part molt considerable de la gent que no dona el seu lliure consentiment a l’Estat espanyol i vol la independ√®ncia. No √©s possible saber quants perqu√® l’Estat no permet fer un recompte via refer√®ndum, per√≤, en qualsevol cas, no inferior a dos milions i escaig sobre una poblaci√≥ de set milions i mig, una quantitat que obligaria uns governants responsables a prendre mesures per resoldre la desafecci√≥. A Espanya, al contrari, l’Estat nega l’exist√®ncia de la desafecci√≥ que es continuar√† manifestant fent impossible all√≤ que els experts anomenen “la governan√ßa”.

La situaci√≥ normal de l’Estat espanyol √©s la inestabilitat amb Catalunya com a conflicte enquistat. Si arriba el cas que el gobierno, l’Estat, assoleix l’estabilitat, ser√† sempre en detriment de l’independentisme i de Catalunya. No √©s altre el sentit de la nova normalitat de S√†nchez, a la qual els republicans donen suport encara que cerca la destrucci√≥ de l’independentisme catal√† o precisament per aix√≤, at√®s que ERC √©s la quinta columna nacional espanyola contra Catalunya.

ERC √©s un partit espanyol. Els republicans s√≥n espanyols fins al moll de l’os i Rufian parla dels seves arrells espanyoles perqu√® no en t√© d’altres. Consumeixen mitjans espanyols en castell√† i s’interessen per q√ľestions espanyoles que moltes vegades no tenen res a veure amb Catalunya. No s√≥n f√≠sicament espanyols, per√≤ ho s√≥n mentalment. El seu marc mental √©s espanyol. Un partit “d’esquerres” que pacta amb altres partits de la mateixa condici√≥ a Espanya, per√≤ no amb un partit catal√† independentista a Catalunya perqu√® √©s “de dretes”, no √©s un partit independentista.

√Čs una visi√≥ espanyola del m√≥n. El mateix es pot dir d’una part important de la societat catalana. Per√≤ en el cas dels pol√≠tics, sobretot els que fan pol√≠tica a Madrid, es tracta d’una integraci√≥ plena a l’univers espanyol. Els diputats republicans a Madrid i, per extensi√≥, tota la direcci√≥ republicana, fa pol√≠tica en clau espanyola, en clau fraternal d’esquerra espanyola, per a la qual la “q√ľesti√≥ catalana” √©s una pedra a la sabata. Com es pot vendre aix√≤ a Catalunya com el cam√≠ cap a la independ√®ncia √©s una q√ľesti√≥ molt intrigant que es resoldr√† el 14-F. Aquesta data es veur√† si la c√†rrega de la brigada lleugera republicana contra les bateries independentistes de la llista del president Puigdemont t√© alguna possibilitat d’√®xit o si el 14-F ser√† la derrota definitiva, la Balaclava d’ERC, i deixa lliure el cam√≠ cap a la independ√®ncia.
Informa:ELMON.CAT (2-12-2020)

103 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: