ELS PRESSUPOSTOS NO ANIRAN AL CONSELL DE GARATIES ESTATUÀRIES I ES PODRAN APROVAR AL DESEMBRE

Els pressupostos no aniran finalment al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) i es podran aprovar el 23 de desembre, el calendari que està previst.

Cs s’ha quedat sol i els seus 6 diputats no poden demanar en solitari un dictamen a l’òrgan consultiu, ja que es necessita un mínim de dos grups parlamentaris o una desena part dels diputats, és a dir, un mínim de 14.

En aquest sentit, el portaveu adjunt de Vox al Parlament, Antonio Gallego, ha explicat que si veuen indicis d’inconstitucionalitat, portaran els pressupostos directament al TC sense passar pel CGE perquè no hi tenen la “confiança suficient”.

Per la seva banda, fonts del PPC han explicat a l’ACN que no se sumen a la petició de Cs perquè el recurs “té poques possibilitats de prosperar”. Els populars també argumenten que el seu grup acudeix al Consell de Garanties Estatutàries quan veu “dubtes raonables” sobre la legalitat d’alguna qüestió. I que, per tant, no hi aniran per portar els pressupostos.

Cs ja va presentar una petició de reconsideració a la Mesa per l’admissió a tràmit dels pressupostos. I és que consideren que l’acció exterior prevista als comptes “no s’adequa” a la Constitució.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (12-XI-2021)

136 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: