ELS PROCESSATS PER L’1-O AL JUTJAT 12 COMPLETEN LA FIANÇA DE 5,8 MILIONS

A més s’han afegit noves quantitats de diners aportades per ERC, per l’Associació Catalana per als Drets Civils i la pròpia Caixa de Solidaritat, que continua demanat noves aportacions per poder aixecar del tot els embargaments.

El periple de les últimes setmanes

Inicialment, els processats van aportar al jutjat 3,7 milions i van al·legar que els altres 2,1 s’havien de tenir per dipositats al Suprem, tenint en compte la fiança que es va exigir als líders polítics acusats per rebel·lió i malversació per l’organització de l’1-O. La secretaria judicial però va rebutjar aquest argument. Tot i que la causa del 13 és la base del processament al Suprem, la lletrada assegurava que fins ara “no hi ha cap resolució judicial ferma” que hagi dit que els dos procediments son “coincidents”.

La secretària del 13 insta a embargar els processats per l’1-O

En base a aquest posicionament, el jutjat havia començat a bloquejar els comptes dels processats. De fet en les últimes 48 hores s’ha notificat personalment als 17 investigats per malversació un decret conforme els procedien a embargar a cadascú d’ells un patrimoni equivalent a 2,1 milions d’euros, una ordre que caldrà revocar quan es donin per consignats els nous diners aportats al jutjat.

Informa:ARA.CAT (23-5-2019)

373 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: