ELS REIS LIMITEN LA VISITA DE DILLUNS AL MONESTIR DE POBLET

La visita dels Reis a Catalunya t√© finalment dia i agenda. Els reis Felip VI i Let√≠cia aniran dilluns el monestir de Santa Maria de Poblet i ajornen “per a posterior visita” les activitats que tenien origin√†riament previstes per a aquella tarda a Catalunya. La ra√≥ de l’ajornament √©s, segons ha comunicat la Casa Reial, “les circumst√†ncies sanit√†ries que concorren a Barcelona ciutat”.

La visita de dilluns s’emmarca en la ronda per totes els comunitats aut√≤nomes que els monarques han organitzat un cop superada l’emerg√®ncia sanit√†ria pel coronavirus.

Visita anul·lada
Felip VI i Let√≠cia tenien inicialment previst per aquest dilluns, segons s’ha comunicat en anul¬∑lar l’agenda, una trobada amb el Cercle d’Economia, una visita a la Sagrada Fam√≠lia i al Supercomputing Center (BSC).

De fet, la intenci√≥ original era visitar Figueres i Barcelona i fer-ho aquest divendres. Aix√≤ no obstant, quan va transcendir la not√≠cia es van organitzar actes de protesta i la Casa Reial va congelar l’agenda. Finalment el viatge a Catalunya de divendres es va substituir per un al Pa√≠s Basc, en concret a Bilbao i Vit√≤ria.

Precisament, aquest mat√≠ el president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebut la comunicaci√≥ de la Casa Reial sobre la visita del monarca. Aix√≤ no obstant, en la comunicaci√≥ no s’ha fet saber quins llocs tenia intenci√≥ de visitar, per la qual cosa el president ha respost a la carta advertint al monarca que hi ha restriccions a Catalunya a causa del coronavirus, que tamb√© afecten als visitants, i que s’aconsella evitar els despla√ßaments innecessaris.

La intervenci√≥ de Felip VI el 3 d’octubre de 2017 en resposta al refer√®ndum de l’1-O i despr√©s de les imatges de viol√®ncia policial ha marcat les relacions del monarca amb Catalunya on les seves paraules es van interpretar com un aval als excessos dels cossos estatals.

El 2018 l’Ajuntament de Girona es va negar a cedir-li cap espai per organitzar els premis Princesa de Girona i van haver de celebrar en un local de banquets dels germans Roca a Vilablareix. L’any seg√ľent, l’acte de la Fundaci√≥ Princesa de Girona es va fer al Palau de Congressos de Barcelona, en plenes jornades de protesta per la condemna contra els l√≠ders independentistes i amb la Diagonal literalment blindada.

El president de la Generalitat no assisteix als actes convocats pel rei i nombrosos consistoris catalans l’han declarat persona non grata.

Informa:ELNACIONAL.CAT (19-7-2020)

367 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: