ELS REIS LIMITEN LA VISITA DE DILLUNS AL MONESTIR DE POBLET

La visita dels Reis a Catalunya tĂŠ finalment dia i agenda. Els reis Felip VI i LetĂ­cia aniran dilluns el monestir de Santa Maria de Poblet i ajornen “per a posterior visita” les activitats que tenien originĂ riament previstes per a aquella tarda a Catalunya. La raĂł de l’ajornament ĂŠs, segons ha comunicat la Casa Reial, “les circumstĂ ncies sanitĂ ries que concorren a Barcelona ciutat”.

La visita de dilluns s’emmarca en la ronda per totes els comunitats autònomes que els monarques han organitzat un cop superada l’emergència sanitĂ ria pel coronavirus.

Visita anul¡lada
Felip VI i LetĂ­cia tenien inicialment previst per aquest dilluns, segons s’ha comunicat en anul¡lar l’agenda, una trobada amb el Cercle d’Economia, una visita a la Sagrada FamĂ­lia i al Supercomputing Center (BSC).

De fet, la intenciĂł original era visitar Figueres i Barcelona i fer-ho aquest divendres. Això no obstant, quan va transcendir la notĂ­cia es van organitzar actes de protesta i la Casa Reial va congelar l’agenda. Finalment el viatge a Catalunya de divendres es va substituir per un al PaĂ­s Basc, en concret a Bilbao i Vitòria.

Precisament, aquest matĂ­ el president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebut la comunicaciĂł de la Casa Reial sobre la visita del monarca. Això no obstant, en la comunicaciĂł no s’ha fet saber quins llocs tenia intenciĂł de visitar, per la qual cosa el president ha respost a la carta advertint al monarca que hi ha restriccions a Catalunya a causa del coronavirus, que tambĂŠ afecten als visitants, i que s’aconsella evitar els desplaçaments innecessaris.

La intervenciĂł de Felip VI el 3 d’octubre de 2017 en resposta al referèndum de l’1-O i desprĂŠs de les imatges de violència policial ha marcat les relacions del monarca amb Catalunya on les seves paraules es van interpretar com un aval als excessos dels cossos estatals.

El 2018 l’Ajuntament de Girona es va negar a cedir-li cap espai per organitzar els premis Princesa de Girona i van haver de celebrar en un local de banquets dels germans Roca a Vilablareix. L’any segĂźent, l’acte de la FundaciĂł Princesa de Girona es va fer al Palau de Congressos de Barcelona, en plenes jornades de protesta per la condemna contra els lĂ­ders independentistes i amb la Diagonal literalment blindada.

El president de la Generalitat no assisteix als actes convocats pel rei i nombrosos consistoris catalans l’han declarat persona non grata.

Informa:ELNACIONAL.CAT (19-7-2020)

296 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: