ELS SINDICATS EDUCATIUS NO SUCURSALISTES CONVOQUEN UNA MANIFESTACIÓ DE PAÍS PEL CATALÀ EL 2 DE MAIG

Els sindicats USTEC-STEs, la Intersindical, la CGT, la COS, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i les Associacions de Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) han convocat una manifestació per dissabte vinent contra el pacte de política lingüística assolit per ERC, Junts, PSC i Comuns. Consideren que la proposta per modificar la Llei de política lingüística suposa “el punt i final” del model d’immersió.

Afegeix que es trasllada la responsabilitat als equips directius, desprotegit els docents de possibles denúncies o pressions. A més, reivindica que no compta amb el consens necessari entre la comunitat educativa. La manifestació anirà de la plaça Sant Jaume al Parlament de Catalunya i començarà a les 18 hores.

Els convocants reclamen la retirada de la proposició, l’obertura d’un debat ampli amb el conjunt dels agents socials per consensuar el futur del model lingüístic i reivindiquen que aquest ha de tenir el català “com a llengua vehicular”.

Els sindicats, els estudiants i les famílies volen que la de dissabte sigui una manifestació multitudinària i per això han fet una crida perquè hi participi tota la societat catalana.

Informa:VILAWEB.CAT (29-2-2022)

82 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: