ELS SINDICATS ESPANYOLISTES DE RENFE S’OPOSEN AL TRASPÀS DE RODALIES A LA GENERALITAT

El Comitè General d’Empresa de Renfe, on hi participen, UGT, CCOO i CGT, ha demanat formalment una reunió amb el ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, a mans de Raquel Sánchez, per tal de demanar “aclarir” si hi ha un pla de “traspàs del servei de Rodalies a Catalunya”. Segons ha pogut saber El Món, en una reunió d’aquest matí del poderós Comitè General d’Empresa amb la direcció del Grup Renfe on han remarcat que els sindicats majoritaris de la companyia estan “contra de qualsevol decisió que suposi la fragmentació de l’empresa que podria desembocar en una sèrie de decisions en cascada que acabaria amb el servei vertebrador i solidari que es presta a la ciutadania”.

Aquest és el darrer episodi del serial dels sindicats contra el traspàs des que el passat 2 d’agost el secretari general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum FeSMC-UGT, Antonio Oviedo, va remetre una carta al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana amb què mostrava el “seu desacord amb la decisió”. El mateix sindicat assegura que “un mes després, no han obtingut cap resposta a la carta” pel que “continua sense tenir ni una ratificació oficial de les notícies de premsa, ni de l’abast que tindria aquest traspàs”. A aquesta estratègia també s’hi han afegit CCOO i CGT, que han acordat requerir a Renfe una reunió per “exposar la seva postura”.

Per altra banda, UGT assegura que defensa la “necessitat de signar un contracte programa entre el ministeri i la Generalitat que permeto la correcta organització dels serveis prestats pel Grup Renfe, sense que això tingui conseqüències per a la integritat de l’empresa ni, per suposat, pels treballadors i les treballadores”. En tot cas, els sindicats amb representació a la companyia ferroviària avisen que han de ser “coneixedors de quines són les intencions reals i les implicacions pels treballadors i treballadores del Grup Renfe, a la vegada que ens posicionem en contra de qualsevol decisió que suposi la fragmentació de l’empresa”. La polèmica iniciada per la carta es va multiplicar quan el 12 d’agost s’hi van afegir els comitès provincials de Barcelona, Girona i Tarragona d’UGT. Aquests comitès van emetre un comunicat conjunt on es mostraven “estupefactes” i consideraven el traspàs una “agressió”.
Informa:ELMON.CAT (8-IX-2021)

208 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: