ELS ” SOPLAPOLLAS” DEL FAQS

Els “soplapollas” del FAQS
Caos aquest dissabte al programa de RAC1, que paga TV3.

El programa de la nit dels dissabtes FAQS s’està convertint cada cop més en un producte tele deixalla que qualsevol televisió espanyola faria. Disfressat d’un suposat progressisme catalanista, porta la perversió d’aquests programes a les cases catalanes.

El programa produït per Mediapro, amb molts negocis amb TV3, ha estat dirigit en diferents etapes pels “ulls de poll” del programa líder de la ràdio en català, com són Pere Mas i Tian Riba i està conduït per Cristina Puig, que també ha col·laborat i col·labora amb el Grup Godó i RAC1. Es podria dir doncs que FAQS és un programa de RAC1 atès el cordó umbilical que l’uneix amb RAC1 i més si tenim en copte que es nodreix en bona part de tertulians habituals de la ràdio privada del Grup Godó -el més subvencionat per part del govern independentista tot i ser un grup comunicatiu gens independentista-. Al programa també s’hi conviden tertulians ultraespanyolistes habituals de la caverna mediàtica que posen la cirereta al pastís de massa godoniana.

El programa ha caigut en la deriva sistemàtica de buscar l’audiència fàcil com una televisió ibèrica mes. Una prova d’això va ser el lamentable guirigall d’aquest dissabte quan un dels habituals de la caverna que participen en el programa, Israel Garcia, va perdre els papers després de la intervenció d’un militar mínimament demòcrata que va assegurar que a l’exercit espanyol el franquisme és ben viu i va criticar els militars franquistes autors d’una carta feixista adreçada al cap de l’estat espanyol que, per cert, resta en silenci, mentre el govern espanyol més progre de la història ho blanqueja.

Un cop va acabar l’entrevista al militar que va defensar la democràcia, el periodista de la caverna li va dir “soplapollas” amb el consentiment de la presentadora Cristina Puig. Pilar Rahola i Carmele Marxante que eren al plató van protagonitzar una cridòria amb el cavernícola i Rahola va fer senyals de marxar, però finalment es va quedar. Cap dels participants, periodistes inclosos, van ser capaços de marxar i interrompre els insults d’un veritable feixista. Per arrodonir l’escena al pur estil Salvame de Lux, Cristina Puig es va aixecar de la seva cadira i dirigint-se a l’audiència va dir cridant a cor que vols “en aquest programa no es crida”. Tot plegat per canviar de cadena.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (7-12-2020)

211 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: