ELS SOUS DELS POLÍTICS I ELS CORONAVIRUS

“El sou dels polĂ­tics i el coronavirus ”
( JOSÉ ANTICH )

Circula aquests dies per les xarxes socials una demanda molt generalitzada: que els polĂ­tics -entenent com a tals aquells que ocupen cĂ rrecs de representaciĂł institucional- que reben un sou pĂşblic, bĂŠ sigui de l’Estat, de les comunitats autònomes o dels ajuntaments, s’han d’estrènyer el cinturĂł i renunciar a una part de la seva retribuciĂł econòmica. En alguns casos, hi ha, a mĂŠs, una crĂ­tica a què cobren molt i fan poc, una cosa que, amb carĂ cter general, em sembla molt preocupant i populista ja que per aquest camĂ­ nomĂŠs faran polĂ­tica o els que econòmicament s’ho puguin permetre, els que utilitzin el cĂ rrec com a plataforma per a una altra cosa, o els que no serveixen per a res. I com a societat, haurĂ­em d’aspirar que els nostres representants pĂşblics estiguin ben pagats.

Era necessari donar una explicaciĂł com aquesta per exposar clarament la meva discrepĂ ncia davant la lentitud amb què la gran majoria de cĂ rrecs polĂ­tics de les diferents administracions estan predicant amb l’exemple davant de la crisi de salut i econòmica que ha provocat el coronavirus i que ha arrasat milers de vides i sembrat el caos i el pĂ nic mĂŠs absolut. No sĂŠ què faran les Corts generals, però espero que com mĂŠs aviat millor tant el Govern com el Parlament i els principals ajuntaments del paĂ­s apliquin mesures provisionals -durant els propers sis mesos?- i complementĂ ries a les que ja s’han anunciat, per exemple a la Cambra catalana, i que tenen a veure amb la renĂşncia a les dietes de desplaçament. Tampoc no seria sobrer que la Mesa tirĂŠs enrere l’increment de l’1,75% aprovat el mes de gener passat.

En uns moments en què els ERTO registrats a Catalunya ja afecten mĂŠs de 600.000 treballadors, i les expectatives en un horitzĂł no massa remot no queden gaire lluny del miliĂł persones les que quedaran temporalment sense feina, qualsevol mostra d’empatia i solidaritat davant de la magnitud de la tragèdia tindrĂ , de segur, un efecte balsĂ mic per a una ciutadania castigada i atrapada en una espiral en la qual el futur es veu cada vegada mĂŠs negre. Catalunya sempre ha estat el paĂ­s de la solidaritat i aquesta vegada no ha de ser una excepciĂł.
Informa:ELNACIONAL.CAT (4-4-2020)

204 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: