ELS VUIT RECTORS DE LES UNIVERSITATS CATALANES REBUTGEN LA POLÍTICA LINGÜÍSTICA DE ” PERCENTATGES ARBITRARIS “

Els vuit rectors de les universitats públiques catalanes han defensat en un comunicat el model d’immersió lingüística de les escoles de Catalunya davant de la sentència del TSJC que obliga tots els centres educatius catalans a fer com a mínim el 25% de les classes en castellà. Consideren que model pedagògic de l’escola catalana ha estat i és un model d’èxit que garanteix les competències lingüístiques del seu alumnat. A més subratllen que la immersió ha contribuït a la cohesió social, a la igualtat d’oportunitats i a la normalització de l’ús de la llengua catalana.

Per això els rectors de la Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Rovira i Virgili i Universitat Oberta de Catalunya demanen que la política lingüística a l’escola “no es basi en percentatges arbitraris desconnectats de la realitat territorial”, i que es deixi d’instrumentalitzar políticament una cosa tan important com és l’ensenyament.

Alhora, els rectors subratllen que són els professionals del món educatiu, atenent el context social, els qui han de determinar quin model lingüístic és el més adient per garantir la competència lingüística de l’alumnat. Sobre això, reclamen un model que afavoreixi la inclusió, la cohesió i la progressió social del país.

Informa:VILAWEB.CAT (12-5-2022)

100 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: