EL TSJC MANTÉ LES CAUTELARS DEl 25% DE CASTELLÀ EN SIS ESCOLES MÉS

Els jutges del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han decidit mantenir les mesures cautelars d’aplicació del 25% de les classes en castellà en sis centres educatius, rebutjant així la petició de la Generalitat per revocar-les, segons ha avançat aquest dijous RAC1 i ha pogut confirmar l’ACN. En sis resolucions diferents, el TSJC argumenta que la nova normativa aprovada pel Govern i pel Parlament “no afecta de forma automàtica” les resolucions judicials prèvies que havien acordat implementar aquestes mesures cautelars. El tribunal assegura que la nova regulació sí que influeix en els nous projectes lingüístics que es facin a cada centre, però mentre això no passi, “la mesura no resulta incompatible amb el nou marc normatiu”, afirmen.

En aquest sentit, el TSJC reconeix que el nou marc sí que pot limitar la tutela cautelar que es pugui acordar a futur, i és per això que ha exterioritzat els seus dubtes sobre la constitucionalitat de la nova regulació. El tribunal insisteix en el fet que “aquest marc general en cap cas incideix de forma instantània sobre situacions jurídiques individuals ja reconegudes” i remarca que “tot i que la legislació no defineixi el castellà com a llengua vehicular, el seu ús està reconegut en la nova normativa i el dret individual a rebre l’ensenyament en castellà té base constitucional i està contemplat en la legislació bàsica estatal”.

Vuit escoles que mantenen les mesures cautelars
Amb aquestes sis resolucions ja són vuit en total en les que el TSJC ha decidit mantenir les mesures cautelars dictades prèviament per aplicar el 25% de castellà en centres escolars concrets. Aquestes sis conegudes ara fan referències a centres de Sant Pere de Ribes, Sant Esteve Sesrovires, Canet, Cubelles, Tarragona i Els Pallaresos.
Informa:ELMON.CAT (28-IX-2022)

42 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: