ENFRONTAMENTS AMB LES FORCES DE REPRESSIÓ A LES QUATRE CAPITALS CATALANES

Milers de persones s’han concentrat aquest dimarts a la tarda davant de la delegació del govern espanyol de Barcelona, en el segon dia de mobilitzacions contra la sentència del Tribunal Suprem que condemna els líders independentistes. L’edifici de l’executiu de l’Estat es troba blindat per tanques i un dispositiu policial especial. L’ambient ha estat de tensió i ja s’han produït fins a quatre fortes càrregues dels Mossos d’Esquadra, després que els activistes hagin intentat trencar el perímetre policial. La tensió també s’ha viscut a Girona, Tarragona i Lleida un cop ha acabat l’acte de l’ANC i Òmnium Cultural. A Barcelona, els Mossos han fet tres detencions per atemptat a agents de l’autoritat.

Bona part dels manifestants s’han dirigit aquesta tarda a la delegació del govern espanyol convocats pels CDR i formant dues columnes que han sortit a mitja tarda dels Jardinets de Gràcia i de la plaça Universitat, ocupant els principals carrers de l’Eixample barceloní, com el passeig de Gràcia.

Els manifestants avancen i retrocedeixen en un estira i arronsa constant amb els Mossos d’Esquadra, que també es repleguen després de carregar per intentar dissuadir els convocats. La primera càrrega policial s’ha produït abans de les 20 h, quan els activistes han llançat diverses tanques del perímetre policial (que concretament es troba al passeig de Gràcia amb Pau Claris). La segona, fa uns minuts, com a resposta al llançament d’objectes cap al cordó, entre els quals hi ha ampolles, petards i pintura.
Foc

Hi ha hagut encara una tercera càrrega després que els manifestants tornessin a llançar-se contra el cordó. S’ha produït un foc entre els activistes i el cordó policial, després que els primers hagin llançat caixes de cartró i papereres. La quarta càrrega policial forta ha estat al passatge dels Camps Elisis, on els Mossos han carregat després que alguns manifestants cremessin cartrons al carrer Mallorca i colpegessin les furgonetes de la policia amb tanques. Finalment, la zona ha quedat buida i els concentrats han marxat cap al passeig de Gràcia i els Mossos els han anat dispersant carrer amunt fins a l’avinguda Diagonal. Agents de la Policia Nacional han tornat a disparar bales de goma.

La part de dalt de Passeig de Gràcia ha quedat tallada. Els agents de la Policia Nacional intenten dispersar els manifestants, que han calat foc en diversos carrers d’aquesta zona. Al carrer València, veïns amb extintors i galledes han sortit de casa a apagar les flames.

Un manifestant llança una senyal de trànsit davant la delegació del govern espanyolvídeo
Els manifestants criden ” a por ellos” i consignes contra el cos policial català, que dilluns va carregar amb duresa en la manifestació a l’aeroport del Prat: “Els Mossos també són forces d’ocupació”. A més, reivindiquen l’1-O (“u d’octubre, ni oblit ni perdó”), fan càntics en suport als presos polítics (“no hi som tots, falten les preses”), així com “els carrers seran sempre nostres”.

D’altra banda, tant l’ANC com Òmnium havien convocat una seguda pacífica amb espelmes al centre de Barcelona (al carrer Bruc amb Mallorca), i han cridat a replicar la protesta davant les subdelegacions del govern espanyol a Tarragona, Girona i Lleida, que han aplegat milers de persones.
Talls a les carreteres
També hi ha hagut força talls de carreteres a tot el Principat, especialment a Gurb (Osona),Girona,Tarragona i Amposta.
Informa:ARA.CAT (15-10-2019)

357 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: