ENQUESTA A ESPANYA: QUI TRIARIES DE PRESIDENT ABASCAL O PUIGDEMONT ?

“Un mapa que ho explica tot: Qui prefereixes de president Puigdemont o Abascal? ”
A.G. | 01 febrer 2020
La web especialitzada en demoscòpia, Electomania, ha aportat molta llum a la realitat sociològica que es viu a l’Estat espanyol. Ho ha fet amb una sola pregunta que marca perfectament les quatre nacions de l’Estat.

El repte que planteja Electomania ĂŠs: ÂŤimaginem una votaciĂł en segona volta a l’estil França, en la qual els dos candidats a la presidència fossin Santiago Abascal (Vox) i Carles Puigdemont (JxCat). Hem preguntat als ciutadans què triarien en aquesta hipòtesi, sense possibilitat de abstenir-se o triar ‘cap’Âť.

Electomania ha fet una enquesta amb una mostra de 1.500 persones, que es considera prou representativa i ha plantejat un dilema molt extrem però molt clarificador: si nomĂŠs es poguĂŠs triar entre el lĂ­der del partit ultra Vox, Santiago Abascal, i el president catalĂ  a l’exili, Carles Puigdemont, a qui triaria?

‘Comunitats’

Per comunitats, les que fan part d’Euskal Herria (PaĂ­s Basc i Navarra), els PaĂŻsos Catalans (Illes Balears, PaĂ­s ValenciĂ  i Catalunya) i GalĂ­cia, a mĂŠs a mĂŠs d’AstĂşries, opten pel catalĂ  Puigdemont.

Les que formen l’Espanya estricta (AragĂł, Castella-la Manxa, Castella-LleĂł, la Rioja, CantĂ bria, MĂşrcia, Madrid, Extremadura i Andalusia) trien l’espanyol Abascal.

Per partits

Segons el sondeig, dos de cada tres votants del PSOE votarien el president catalĂ  a l’exili, Carles Puigdemont, abans que el lĂ­der del partit ultra Vox, Santiago Abascal.

Els votants d’Unides Podem s’han decantat massivament per Puigdemont, mentre que els de Ciudadanos i PP ho han fet per Abascal.

Informa:ELMON.CAT (1-2-2020)

238 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: