ENQUESTA BARCELONA: PUIGDEMONT GUANYA LES EUROPEES I L’INDEPENDENTISME SUPERA EL 50%

L’independentisme pot superar per primera vegada el 50% dels vots en unes eleccions a Barcelona. Serà a les europees del proper 26 de maig, segons el resultats d’una enquesta de Feedback per a ElNacional.cat sobre les eleccions municipals en la qual també s’ha preguntat pel vot al Parlament Europeu . Totes dues convocatòries electorals se celebren alhora, el diumenge 26 de maig

D’ acord amb el sondeig, la candidatura Lliures per Europa (JxCat), que guanyaria a la capital catalana, encapçalada pel president a l’exili, Carles Puigdemont, i la llista d’Oriol Junqueras, el vicepresident empresonat, Ara Repúbliques (ERC) sumarien el 50,4% dels vots, amb un 27,78 i un 22,62%, respectivament.Els independentistes superarien a les urnes la suma dels partits unionistes de manera contundent, amb 11,76 punts d’avantatge. Ciutadans (16,34%), PSC (15,43%), PP (5,34%) i Vox (1,53), obtindrien un 38,64%. La resta de formacions, entre les quals Unidas Podemos-En Comú Podem (8,94%), partidària del dret a decidir i el referèndum, tot i que no defensa la independència de Catalunya, obtindrien el 9,98% dels vots, sempre segons el sondeig de Feedback.

 

LA PRIMERA FORÇA A BARCELONA

 

A les eleccions generals espanyoles del 28 d’abril passat, les formacions independentistes van assolir a Barcelona el 47,22% dels vots: ERC, que va ser primera força, com a la resta del país, va obtenir un 23,12%; JxCat, un 10,80% i el Front Republicà un 3,30%.  A l’anterior convocatòria electoral, les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre del 2017, les formacions independentistes van assolir a Barcelona un 45,76% dels vots. ERC -que va ser segona força- hi va obtenir un 20,91%; JxCat, un 19,56% i la CUP, el 5,29%.

La candidatura Lliures per Europa (JxCat) que lidera el president a l’exili, Carles Puigdemont, serà la primera força a Barcelona a les eleccions europees i la més votada en 4 dels 10 districtes de la capital catalana, en els quals predominen les rendes mitjanes. Aquest és el resultat d’una enquesta de Feedback sobre les eleccions municipals del 26 de maig per a ElNacional.cat en la qual s’ha demanat també pel vot a les europees, que se celebren el mateix dia.Els resultats del sondeig ratifiquen el caràcter de revolució de les classes mitjanes del moviment independentista.

Així, la candidatura de Puigdemont seria la més votada a l’Eixample, on arriba al 41,9%; les Corts, amb un 28,5%, Horta-Guinardó, amb un 25,1% i Gràcia, amb un 22,8%.Ciutadans, en canvi, seria la força hegemònica al districte de la ciutat amb un nivell de renda més elevat, Sarrià-Sant Gervasi, on obté un 27,6%. Però els taronges poden presumir de transversalitat: també s’imposen a un districte de renda baixa, Sant Andreu (26,0%) i un altre de renda mitjana, Sant Martí (22,4%), Ara Repúbliques (ERC), que seria la segona força més votada en tota la ciutat, s’imposa en dos districtes amb més predomini de les classes populars: Sants-Montjuïc (27,4) i Ciutat Vella (18,6%). I el PSC ho fa a Nou Barris, tradicional feu electoral dels socialistes, amb predomini de rendes baixes.

Informa:ELNACIONAL.CAT (16-5-2019)

420 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: