“ENS PLANTEM” PREPARA UNA GRAN MOBILITZACIÓ PER ATURAR EL PAÍS

A l’espera d’un consens oficial per la resposta a la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O, s’ha organitzat una nova acció estratègica i unitària sorgida de la societat civil que planeja una gran mobilització per aturar l’economia de país fins aconseguir una negociació amb l’Estat.

Representants que provenen de diversos col·lectius com l’ANC, els CDR, el Tsunami Democràtic i personalitats decebudes amb els partits han sumat esforços i han impulsat ‘Ens Plantem’, una nova plataforma que vol mantenir el pols amb l’estat amb la premissa de recuperar l’esperit de l’1 i el 3 d’octubre.

L’acció, pensada per abans del 27 d’octubre, vol ser “precisa, concreta i efectiva” i sempre en la lluita no-violenta, segons fonts de l’organització consultades per aquest diari. La iniciativa ha sorgit de diversos punts del territori català per coordinar tots els agents independentistes i al marge de partits polítics, entitats cíviques i socials, sindicats o cap altra mena d’organització i institució.

Acampada indefinida

L’epicentre de la mobilització es focalitzarà en una de les principals vies del país -que serà oficial les properes hores- i ‘Ens Plantem’ ha convocat la gent a mobilitzar-se de manera ininterrompuda.

La intenció és intervenir en l’economia del país amb una acampada indefinida que dificulti la mobilitat i bloquegi el funcionament habitual de serveis i infraestructures, així com “perjudicar les empreses de l’Ibex”. Per aconseguir que la mobilització sigui potent, els impulsors contemplen que la participació mínima sigui de 10.000 persones.

L’organització no preveu relleus en la mobilització però sí la possibilitat de disgregar-se en altres acampades més petites per la resta de xarxa viària catalana. També han assegurat que no interrompran la resta d’accions que es convoquin com a resposta a la sentència.

Les mateixes fonts de ‘Ens Plantem’ asseguren que cap dels membres impulsors és militant de cap partit i s’han dedicat exclusivament a la preparació d’aquesta acció independentment del col·lectiu del que provenen. D’altra banda, avancen que el seu objectiu principal és sumar la complicitat d’actors socials i que la mateixa plataforma s’ha creat i culminarà amb aquesta mateixa acció.

‘Ens Plantem’ ha començat a difondre vídeos per cridar a la mobilització on hi apareixen les últimes protestes a Hong Kong o el cas d’Otpor! a Sèrbia, on un grup de 12 joves estudiants van aconseguir tombar la dictadura de Milosevic mitjançant la resistència no-violenta i una convocatòria d’eleccions.

El dispositiu de la mobilització s’acabarà de decidir aquest dimecres en una reunió entre les plataformes convocants.
Informa:ELNACIONAL.CAT (18-9-2019)

371 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: