ENTITATS DE LA FRANJA DEMANEN EL RETORN DELS BÉNS ESPOLIATS DEL MUSEU DE LLEIDA A BARBASTRE

Entitats de la Franja de Ponent han fet pĂşblic un manifest on reclamen la tornada de les 111 obres d’art del Museu de Lleida que recentment han estat traslladades al de Barbastre – MontsĂł en compliment de l’execuciĂł provisional de la sentència de l’art sacre que ha tingut lloc recentment. Moviment FranjolĂ­ i el Casal Jaume I de Fraga consideren que les peces originĂ ries de parròquies de la Franja han estat “sostretes” del Museu de Lleida, fruit d’una sentència judicial encara provisional.

Afegeixen que es consuma “l’espoli” patit des de l’any 1995 per deslligar els bĂŠns de la Franja de Lleida, que veuen com un referent “històric i cultural” i lamenten que la decisiĂł judicial els deixa sense tenir part del seu patrimoni artĂ­stic a prop. Segons les entitats de la Franja, les obres que ha reclamat el Bisbat de de Barbastre – MontsĂł i que han estat traslladades al museu d’aquesta diòcesi, no tenen cap relaciĂł amb aquest equipament i per això reclamen la seva tornada al Museu de Lleida, on s’explica la pertinença al Bisbat de Lleida durant mĂŠs de 8 segles de les comarques franjolines veĂŻnes.

D’altra banda, Moviment FranjolĂ­ i el Casal Jaume I de Fraga tambĂŠ han posat de manifesta la voluntat d’ampliar el consens amb la resta del mĂłn cultural i associatiu respecte aquesta reclamaciĂł “pel bĂŠ del patrimoni històric i artĂ­stic”.
Informa:LAFRANJA.NET (26-3-2021)

240 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: