ENVIEN ANTIAVALOTS CATALUNYA PER SI INHABILITEN TORRA

La sent√®ncia del Tribunal Suprem sobre la inhabilitaci√≥ del president de la Generalitat, Quim Torra, es far√† p√ļblica en un moment o altre. Davant la possibilitat que s’inhabiliti el MHP del seu c√†rrec i la indignaci√≥ ciutadana ho denunci√Į amb fortes mobilitzacions al carrer, el Cos Nacional de Policia (CNP) espanyol ha enviat grups d’antiavalots. Segons ha pogut saber el Confidencial Digital, quatre grups d’Unitats d’Intervenci√≥ Policial (UIP) van arribar aquest dijous a Catalunya.

Cada grup est√† format per entre 40 i 45 agents antiavalots, i en total se sumarien fins a 200 efectius de la policia espanyola als que ja hi ha en territori catal√†. Normalment, a Catalunya ja hi ha dos grups fixos d’antiavalots espanyols amb base en Barcelona i desplegament La Jonquera (Girona). Aix√≠ doncs, davant la possible inhabilitaci√≥ del president de la Generalitat, el nombre d’agents ha augmentat fins a 350.

Segons assegura el mitj√† digital, els efectius de la policia espanyola estarien destinats principalment a refor√ßar la protecci√≥ dels edificis d’institucions de l’Estat, com s√≥n la Delegaci√≥ del govern espanyol a Barcelona, les subdelegacions, la Prefectura Superior de Policia a Via Laietana, depend√®ncies policials en altres municipis, i seus com la de l’Ag√®ncia Estatal d’Administraci√≥ Tribut√†ria i el Banc d’Espanya, entre d’altres.

La sentència del Suprem sobre la inhabilitació de Torra

El 19 de desembre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va condemnar Quim Torra per desobediència i el va inhabilitar com a president de Catalunya durant un any i mig per no haver tret la pancarta en suport als presos polítics del balcó de la Generalitat.

Davant la sent√®ncia del TSJC, el president va presentar un recurs de cassaci√≥ davant el Tribunal Suprem i el 17 de setembre va acudir a la vista. A l’espera de si la sent√®ncia del Suprem ratifica la decisi√≥ del TSJC o no, s’obre una situaci√≥ d’extrema incertesa en el panorama pol√≠tic catal√†. S’espera una reacci√≥ ciutadana als carrers si finalment inhabiliten a Torra com a president de Catalunya, per√≤ la situaci√≥ de la pand√®mia tampoc ho posa f√†cil.

Per la seva banda, l’Assemblea Nacional Catalana consultar√† als socis si convocar mobilitzacions per respondre la imminent inhabilitaci√≥ del president de la Generalitat, Quim Torra. Aix√≠ ho ha anunciat la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, en una roda de premsa celebrada aquest divendres.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-9-2020)

987 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: