ERC AVISA EL GOBIERNO ” QUE LA SEVA PACIÈNCIA NO ÉS INFINITA “

Esquerra Republicana exigeix “un gest” al govern espanyol amb els presos independentistes. “Nosaltres defensem l’autodeterminació i l’amnistia, però si arriba un indult, benvingut serà”, assenyala la consellera d’Agricultura i candidata el 14-F per Girona, Teresa Jordà. Després de visitar Dolors Bassa a la presó de Puig de les Basses, Jordà ha recordat a l’executiu de Sánchez que la paciència dels republicans “no és infinita” i demana que “actuï” després de la decisió del Suprem de revocar el tercer grau als presos. La cap de llista d’ERC a Girona ha defensat l’acord de pressupostos i ha respost Puigdemont assegurant que el que és “màgia” és pensar que amb els recursos que gestiona actualment el Govern “ens en podem sortir”.

Acompanyada de Montse Bassa, Teresa Jordà ha visitat Dolors Bassa, que des de divendres al vespre torna a estar a la presó de Figueres després que el Suprem decidís revocar el tercer grau als presos independentistes. Un tribunal que Jordà ha qualificat com “una cosa semblant al Tribunal d’Ordre Públic” de l’època franquista. Per això, la candidata d’ERC a Girona ha reclamat un gest al govern espanyol perquè sinó “serà còmplice” de la decisió dels jutges de la sala segona del Suprem.

“Demanem al govern que s’autoanomena com el més progressista de la història que faci alguna cosa. Nosaltres sempre som els del diàleg, els que fem les coses de la millor manera. Esperem els seus gestos davant de les nostres demandes”, ha assenyalat Jordà. La consellera manté que l’amnistia és la proposta que defensen, si bé no renuncien “a qualsevol altra via”. En aquest sentit, Jordà ha reconegut que un indult també el veurien amb bons ulls. “Si arriba, benvingut sigui”, ha assenyalat.

La candidata d’ERC a les comarques gironines ha defensat l’acord de pressupostos del seu partit a Madrid i considera que el que han aconseguit és “arrencar” una part dels recursos que “es deuen” a Catalunya. Jordà ha contestat Puigdemont que parlava del “pragmatisme màgic” dels republicans. En aquest sentit, ha assenyalat que el que és màgic és pensar que amb els diners que gestiona avui la Generalitat “ens en sortirem”. “Pensar que amb els recursos que tenim podem acompanyar totes aquelles dones i homes que estan patint un moment tant complicat, sí que és màgic”, concreta Jordà.

La candidata ha assenyalat que el motiu pel qual han trencat amb Demòcrates ha estat la reunió a la que van assistir amb “ultres i fatxes”. “Nosaltres al feixisme ens hi enfrontem, el mirem als ulls i el guanyem”, remarca. Jordà també ha destacat que les explicacions que va donar Demòcrates per haver estat en aquella reunió organitzada per Donec Perficiam no els han convençut. Finalment, Jordà s’ha referit al dia de la Constitució i ha recordat que està subscrita “pel feixisme més cacic i carca”. Una carta magna que Jordà considera que permet que els “presos polítics i exiliats estiguin com estan”.
Informa:ELMON.CAT (6-12-2020)

177 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: