ERC DEMANA A JxCAT PACTAR LES ELECCIONS AUTONÒMIQUES

Pel que fa a l’àmbit català, la portaveu d’ERC ha demanat al seu soci de Govern, JxCat, arribar a una acord per posar una data a les eleccions i no permetre que sigui el Tribunal Suprem qui marqui l’agenda política amb la inhabilitació definitiva del president Quim Torra. Tot i això, el partit ha volgut evitar dir quina seria la seva proposta de data. Segons Vilalta, seria “injust” i “contradictori” reclamar consens i després posar sobre la taula una data i un calendari concret. A més, ha recordat que és competència del president decidir-ho.

Segons els republicans en plena gestió de la pandèmia del coronavirus, i quan s’han de començar a definir les bases per a la reconstrucció, és necessari que la decisió de quan es convoquen eleccions a Catalunya estigui a mans del Govern i no del Tribunal Suprem. A més, ha assegurat que si hi ha un “acord” per la data es pot ser més “fort” i donar “seguretat” al país, pel que ha demanat “intensificar els contactes” entre grups i compartir “els escenaris de futur”.

Negociacions ‘in extremis’ a Badalona

Finalment, Vilalta també s’ha referit a les negociacions obertes per a l’alcaldia de Badalona, on demà dimarts hi ha un nou ple d’investidura, i ha assegurat que donarà suport a l’acord que arribin Guanyem Badalona i el PSC, inclòs si és un repartiment de l’alcaldia entre Dolors Sabater i Rubén Guijarro per tal d’evitar que el popular Xavier Garcia Albiol sigui alcalde. Vilalta ha assegurat que, a menys de 24 de la votació, són “optimistes” amb que les negociacions a contra rellotge arribin a bon port.

Informa:ELNACIONAL.CAT (11-5-2020)

394 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: