ERC, DISPOSADA A ANAR A LA MANIFESTACIÓ DE L’ANC PER LA DIADA PERQUÈ NO LA VEU “HOSTIL”

Esquerra Republicana està disposada a assistir a la manifestació organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb motiu de la Diada de l’11 de setembre.

Per què és important? Després dels problemes i les desavinences de l’any passat, enguany la presidenta de l’ANC, Dolor Feliu, ja ha anunciat que la convocatòria d’aquest any és “més transversal que mai” i que està centrada en el moviment civil i no en els partits.

L’any passat, per primer cop des del 2012, el partit independentista es va abstenir de la manifestació convocada per l’ANC.

Què ha dit? En declaracions a EFE, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha considerat que enguany la manifestació no és hostil cap a una part de l’independentisme.

Segons Vilalta la mobilització d’enguany “està plantejada des d’una perspectiva més oberta, transversal i plural”.
“Creiem que hi ha hagut una reflexió respecte a l’any passat i, per tant, veiem que de moment s’enfoca des d’una perspectiva més oberta, més transversal, més plural, amb més vocació de sumar que la que vam viure l’any passat. Nosaltres voldrem ser-hi”, ha indicat Vilalta.
“A nosaltres sempre ens trobaran defensant aquesta pluralitat, diversitat i riquesa de l’independentisme. Tenim molt clar que els adversaris no són la resta de companys”, ha afegit la portaveu d’ERC.
“Si hi ha algun adversari, és qui ens reprimeix o nega els nostres drets o la capacitat de decidir del nostre país, és a dir, l’estat espanyol i els seus diferents pilars”, ha afegit.

En detall: L’acte central de la Diada d’aquest any s’ha convocat a Plaça Espanya. Allà hi haurà quatre columnes, que sortiran de diferents punts de la ciutat i que tindran per nom: Llibertat, Llengua, País i Sobirania.

El color d’aquest any és el blau i el daurat i el lema és ‘Via fora’.

Informa:PRINCIPAL.CAT (10-VIII-2023)

65 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: