ERC DÓNA SUPORT A LA DECISIÓ DE TORRA DESPRÉS DE LES INCERTESES

Després d’un matí d’incertesa i malestar, els republicans han entomat bé la sortida de la crisi de Govern trobada pel president Quim Torra. En un comunicat, ERC ha assegurat que “respecta” la decisió del president de prioritzar els pressupostos i la posada en marxa de la mesa de negociació amb Madrid i després convocar eleccions. De fet, apunten que comparteixen les “principals conclusions de la compareixença”.

Hores abans els republicans lamentaven no conèixer prèviament els plans del president i haver hagut d’assabentar-se de tot a través dels mitjans de comunicació. A més, recordaven que en un govern de coalició les decisions s’han de prendre de “manera consensuada” i alertaven que si Torra prenia una decisió unilateral, se sentirien “lliures” de prendre les seves “pròpies decisions”.

Al llarg del matí, la cúpula del partit ha celebrat diverses reunions a la seu del carrer Calàbria de Barcelona per analitzar escenaris. En elles hi han participat alts càrrecs del partit, així com el vicepresident Pere Aragonès, el president del Parlament, Roger Torrent, així com tots els consellers del partit, Ester Capella, Teresa Jordà, Alba Vergés, Alfred Bosch i Chackir El Homrari. A la sortida, poc abans de les dues del migdia, cap d’ells ha volgut valorar la situació davant la premsa.

L’anunci de matinada que el president Quim Torra faria una declaració institucional aquest dimecres al matí, en mig de la crisi oberta entre els dos socis de Govern per la retirada del seu escó, va agafar a contra peu els republicans i va fer saltar pels aires els seus plans. El vicepresident Pere Aragonès tenia previst portar a la reunió del consell executiu el projecte de pressupostos per sotmetre’l a votació i després entregar-los i presentar-los al Parlament.

A primera hora del matí, a l’espera del missatge de Torra i davant l’incertesa pel futur del Govern, s’ha hagut de desconvocar tot. Finalment, s’ha reprogramat per aquesta tarda, després que Torra hagi anunciat que primer aprovaran els comptes i després se celebraran les eleccions​.
Informa:ELNACIONAL.CAT (29-1-2020)

238 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: