ERC: ÉS ” IRRESPONSABLE ” AJORNAR LA NEGOCIACIÓ ENTRE GOVERNS

ERC veu una “irresponsabilitat absoluta” l’ajornament de la negociació entre governs
Els republicans exigeixen que en la reunió entre presidents de la setmana vinent “es fixi una data perquè la mesa entre governs es reuneixi de manera imminent”

ERC ha emès aquest dijous a la tarda un comunicat per valorar la decisió del govern espanyol d’ajornar la taula de diàleg entre govern fins passades les eleccions catalanes. “Ajornar la mesa de negociació entre el govern espanyol i el Govern català és un incompliment flagrant de l’acord entre Esquerra Republicana i el PSOE per la investidura. I, a més, és una irresponsabilitat absoluta”, assegura el text.

Els republicans constaten que “no tenim temps per perdre”, que “queden molts mesos per les eleccions” i que “no té cap sentit esperar a la constitució d’un nou Govern de la Generalitat, perquè la via política cal obrir-la ja, és urgent i és imprescindible”. ERC assenyala que “alguns no la volen perquè no se la senten seva i altres no la volen tampoc, perquè l’han fet perquè s’hi han vist obligats”, però remarquen que “és un acord signat i si no es compleix serà un incompliment flagrant”.

Per tot això, ERC fa una crida “a la responsabilitat del moment històric”, i la fa “tant al PSOE com a JxCat i a Podemos”, així com “a reflexionar i a fer el favor de tornar a treballar pel diàleg i això passa per reunir la mesa de negociació ja, com marca el pacte d’investidura”. Per tant, exigeix que en la reunió entre Presidents de la setmana vinent “es fixi una data perquè la mesa entre governs es reuneixi de manera imminent”.
Informa:ELMON.CAT (30-1-2020)

256 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: