ERC I JxCAT, SENSE UN PLA COM√ö I FENT-SE LA PUNYETA A LES URNES

Oriol Junqueras va definir a la perfecci√≥ l‚Äôobjectiu d‚ÄôERC al Congr√©s: tenir prou influ√®ncia perqu√® Pedro S√°nchez hagi de dialogar amb l‚Äôindependentisme. ‚ÄúNosaltres ho hem dit sempre‚ÄĚ, insistia, en un mantra que el partit repeteix per intentar amagar el gir de 180 graus en la seva estrat√®gia: el mateix Gabriel Rufi√°n que parla avui del refer√®ndum acordat √©s aquell que fa tres anys deia que prometre un refer√®ndum acordat √©s una ‚Äúmentida piadosa‚ÄĚ. ERC no reconeix la contradicci√≥ per√≤ comen√ßa a sentir-se c√≤moda en la nova posici√≥, que es resumeix en el lema ‚Äúeixamplar la base‚ÄĚ. De moment, recollir√† els primers fruits el 28-A eixamplant la seva base electoral.

Davant del gir d‚ÄôERC, JxCat es va erigir en l‚Äô√ļnic defensor de l‚Äôunilateralisme, per√≤, a mesura que passen els mesos i s‚Äôevidencia la improvisaci√≥ al voltant de la DUI, la seva contund√®ncia va minvant.

L‚Äôespai intenta alhora semblar el m√©s ferm en ‚Äúel mandat de l‚Äô1-O‚ÄĚ i conviure amb el pragmatisme, cosa que converteix la seva campanya en una n√≤ria: l√≠nies vermelles que es mouen, mandats de l‚Äô1-O que van mutant i un candidat i la seva n√ļmero 2 en direccions oposades. ERC i JxCat acabaran el cicle electoral amb el mateix problema de fa mesos: sense un pla com√ļ i amb l‚Äô√ļnic objectiu de guanyar-se m√ļtuament a les urnes.

Informa:ARA.CAT (20-4-2019)

1.266 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: