ERC NO ASSISTIRÀ A L’ACTE FUNDACIONAL DE L’ASSEMBLEA DEL CONSELL PER LA REPÚBLICA

Esquerra Republicana no assistirà a l’acte fundacional de l’Assemblea de Representants del Consell per la República (CxR) d’aquest dissabte al Palau de la Generalitat, tal com ha avançat Nació Digital i ha confirmat l’ACN. Els republicans consideren que l’acte és “interessat i partidista” per la proximitat de les eleccions del 14-F.

Així consta en una carta del grup parlamentari d’ERC, a la qual ha tingut accés l’ACN, que signa Sergi Sabrià, i que ha enviat aquest dijous al líder del CxR i de JxCat, Carles Puigdemont. ERC retreu que el Consell no està “complint els objectius que s’havia marcat”.

Per altra banda, JxCat, PDeCAT i Demòcrates sí que assistiran a l’acte, amb la incògnita de què farà la CUP, que de moment sospesa enviar Carles Riera com a observador.
L’acte fundacional de l’Assemblea de Representants

El Consell per la República ha convocat l’Assemblea Fundacional de Representants que es durà a terme a Brussel·les i al Palau de la Generalitat de Catalunya, el proper 19 de desembre. Els membres de l’Assemblea hi participaran en un format que combinarà l’assistència física i la virtual i es realitzarà sense públic. Totes les persones inscrites en el registre del Consell per la República podran seguir la sessió pels canals telemàtics.

A aquesta sessió constitutiva de l’Assemblea de Representants hi estan convocats tots els diputats i diputades del Parlament de Catalunya “partidaris que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República que en vulguin formar part i, en qualsevol cas, els diputats dels grups parlamentaris que van subscriure l’acord d’investidura que va donar pas a l’actual Govern de la Generalitat i a la creació del Consell per la República”, tal com determinen aquell acord i el reglament del Consell, aprovat per unanimitat dels membres del consell de govern en la seva sessió del proppassat 20 d’abril.
Es votarà el règim electoral de la futura Assemblea

Aquesta sessió fundacional, a més, debatrà i votarà el règim electoral que ha de servir per elegir la futura Assemblea de Representants ordinària.

Aquesta entitat treballa amb les noves tecnologies per poder fer front a qualsevol escull amb què pogués topar dels poders de l’estat espanyol. Per això, entre altres, va posar en marxa la identitat digital per als seus membres. Segons l’entitat, “aquest document digital establirà el catàleg de drets que es deriven del fet de ser membre del Consell” mitjançant una nova aplicació mòbil. “La identitat digital és la base des de la qual començar a exercir la ciutadania republicana.”
Informa:ELNACIONAL.CAT (18-12-2020)

241 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: