ERC, PDeCAT I LA CUP, AMB L’ASSEMBLEA D’ELECTES PERÒ NO ELS COMUNS

L’Assemblea de Càrrecs Electes que promou el Consell per la República (CxR) el proper 30 d’octubre ha rebut aquest dijous la complicitat explícita d’ERC, el PDeCAT i la CUP. Les tres formacions han comunicat la seva intenció de donar suport a la iniciativa que té per objectiu “reforçar un espai lliure de les prohibicions, de les amenaces i les limitacions de drets a què està sotmetent l’Estat espanyol” les institucions d’autogovern, segons explica el president del CxR, Carles Puigdemont, en una carta feta pública ahir.

La CUP, que va impulsar per lliure una Trobada de Càrrecs Electes dilluns passat a Sants “per superar l’immobilisme del Govern i el Parlament”, ha valorat “positivament” la convocatòria del CxR. Els cupaires esperen que la iniciativa “permeti una resposta institucional a l’alçada de les mobilitzacions d’aquests dies”. Els anticapitalistes acudiran a la convocatòria defensant que l’Assemblea “sigui realment operativa i no una estructura més”. Adverteixen però que “cal dotar” la plataforma de “continguts” i, en aquest sentit, avancen que posaran sobre la taula els eixos tractats en la Trobada de Sants, “autodeterminació, amnistia, prou repressió i drets socials”.

En un comunicat, la CUP deixa veure els seus recels sobre la convocatòria per això “recalca la importància de dotar d’uns objectius i accions concrets” l’espai per tal que “estiguin a l’alçada i acompanyin la lògica de la mobilització al carrer”. Els cupaires temen que l’Assemblea plantegi de nou objectius que responguin “a la institucionalització i refredament del conflicte”.

Des d’ERC també s’ha expressat la intenció de participar en l’Assemblea a través d’una piulada al compte oficial del partit.

ELS COMUNS DIUEN NO

L’Assemblea de Càrrecs Electes que promou el Consell per la República que presideix Carles Puigdemont no comptarà amb la participació dels Comuns. Fonts del partit consultades per ‘El Món’, han assegurat aquest dijous que no participaran “en més gesticulacions”, de manera que diuen ‘no’ a la convocatòria de Puigdemont a totes les forces “democràtiques” de Catalunya. Els Comuns no volen seguir aquest fil i apunten que no comparteixen “institucions paral·leles”. El ‘no’ dels Comuns coincideix amb el suport expressat avui mateix per ERC, el PDeCAT i la CUP. D’aquestes tres formacions la més recelosa és la CUP que ja ha advertit que vol que la iniciativa es doti de contingut.

313 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: