ERC, PDeCAT I LA CUP, AMB L’ASSEMBLEA D’ELECTES PERÒ NO ELS COMUNS

L’Assemblea de CĂ rrecs Electes que promou el Consell per la RepĂșblica (CxR) el proper 30 d’octubre ha rebut aquest dijous la complicitat explĂ­cita d’ERC, el PDeCAT i la CUP. Les tres formacions han comunicat la seva intenciĂł de donar suport a la iniciativa que tĂ© per objectiu “reforçar un espai lliure de les prohibicions, de les amenaces i les limitacions de drets a quĂš estĂ  sotmetent l’Estat espanyol” les institucions d’autogovern, segons explica el president del CxR, Carles Puigdemont, en una carta feta pĂșblica ahir.

La CUP, que va impulsar per lliure una Trobada de CĂ rrecs Electes dilluns passat a Sants “per superar l’immobilisme del Govern i el Parlament”, ha valorat “positivament” la convocatĂČria del CxR. Els cupaires esperen que la iniciativa “permeti una resposta institucional a l’alçada de les mobilitzacions d’aquests dies”. Els anticapitalistes acudiran a la convocatĂČria defensant que l’Assemblea “sigui realment operativa i no una estructura mĂ©s”. Adverteixen perĂČ que “cal dotar” la plataforma de “continguts” i, en aquest sentit, avancen que posaran sobre la taula els eixos tractats en la Trobada de Sants, “autodeterminaciĂł, amnistia, prou repressiĂł i drets socials”.

En un comunicat, la CUP deixa veure els seus recels sobre la convocatĂČria per aixĂČ â€œrecalca la importĂ ncia de dotar d’uns objectius i accions concrets” l’espai per tal que “estiguin a l’alçada i acompanyin la lĂČgica de la mobilitzaciĂł al carrer”. Els cupaires temen que l’Assemblea plantegi de nou objectius que responguin “a la institucionalitzaciĂł i refredament del conflicte”.

Des d’ERC tambĂ© s’ha expressat la intenciĂł de participar en l’Assemblea a travĂ©s d’una piulada al compte oficial del partit.

ELS COMUNS DIUEN NO

L’Assemblea de CĂ rrecs Electes que promou el Consell per la RepĂșblica que presideix Carles Puigdemont no comptarĂ  amb la participaciĂł dels Comuns. Fonts del partit consultades per ‘El MĂłn’, han assegurat aquest dijous que no participaran “en mĂ©s gesticulacions”, de manera que diuen ‘no’ a la convocatĂČria de Puigdemont a totes les forces “democrĂ tiques” de Catalunya. Els Comuns no volen seguir aquest fil i apunten que no comparteixen “institucions paral·leles”. El ‘no’ dels Comuns coincideix amb el suport expressat avui mateix per ERC, el PDeCAT i la CUP. D’aquestes tres formacions la mĂ©s recelosa Ă©s la CUP que ja ha advertit que vol que la iniciativa es doti de contingut.

251 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: