ERC REBUTJA QUE HI HAGI UNITAT INDEPENDENTISTA EN LES DECISIONS A MADRID

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha rebutjat que les decisions dels republicans en el Congrés i el Senat es puguin “supeditar” a la coordinació dels partits independentistes a Madrid, tal com demana Junts per Catalunya. Es tracta d’una de les demandes que situa Junts per desencallar la investidura del candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès.

La formació de Carles Puigdemont demana pactar la unitat d’acció de tots els partits independentistes en el Congrés i el Senat perquè sempre actuïn conjuntament i evitar episodis com el de la investidura de Pedro Sánchez o els pressupostos generals de l’Estat, que van comptar amb l’aval d’ERC però que Junts va rebutjar.

En una entrevista a Europa Press, però, Vilalta ha afirmat que la coordinació entre els partits independentistes sempre és bona, tant en el Congrés i el Senat, com en el Parlament Europeu i la cambra catalana, però que això no es pot traduir en què cada partit no pugui prendre les seves pròpies decisions.

“Apostem per la coordinació? Sí. Perquè hi hagi unitat d’acció en allò que ens posem d’acord o en allò que puguem consensuar? Evidentment, segur que serà millor que no que cadascú faci la seva. Això vol dir supeditar les decisions de cada grup polític a les diferents cambres, també en el Congrés? No, supeditar-lo, no. Cadascú ha de respectar les dinàmiques internes i el mandat de les urnes”, ha afirmat amb claredat.

Vilalta ha assenyalat que les eleccions generals van donar unes “majories” i que en aquells comicis cada formació es va presentar amb un programa electoral propi, de manera que considera que l’acció política de cada un es deu a aquest programa i a la gent que els va votar. Davant d’aquest escenari, ha defensat la necessitat de trobar un “equilibri” entre la coordinació entre els partits independentistes i les decisions internes de cada formació.

Per ella, els partits independentistes han de coordinar-se i actuar de manera conjunta sempre que sigui possible en el Congrés i el Senat, però respectant la diversitat de l’independentisme: “Hi ha diferents organitzacions que tenim matisos propis, les nostres pròpies opinions i fins i tot estratègies una mica diferents”, ha explicat.

“Hem de trobar l’equilibri entre la coordinació necessària, però també amb respecte a les dinàmiques internes de cada organització i a l’estratègia pròpia o a allò que defensem cada organització política i que no és sempre coincident al 100%”, ha raonat.

Informa:ELNACIONAL.CAT (1-4-2021)

282 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: