ERC TORNA A CANVIAR DE CAMISA: ARA NO VOL SABER-NE RES AMB EL PSOE

Iniciat el protocol de campanya. Aquest dilluns, els partits han encetat els nomenats briefings per informar de la seva agenda informativa durant els escassos deu dies que s’allargarà la campanya electoral del 10-N. ERC és dels més matiners. La seva ingent maquinària comunicativa s’ha posat en marxa aquest matí per informar no només dels actes o presentar els cartells sinó de la línia argumental de la campanya: “Amb aquest PSOE segur que no hi ha res a parlar”.

Un discurs que canvia de manera vistosa, l’estratègia d’ERC en els anteriors comicis quan es va mostrar disposat a facilitar la investidura de Pedro Sánchez, que finalment, no va reexir. El cap de campanya d’ERC, Sergi Sabrià, ha remarcat que republicans no parlaran ni arribaran a cap acord després del 10-N amb un PSOE com el que han vist fins ara que ho fa “tot impossible”. “Abona la repressió i no vol seure a la taula de diàleg. Amb aquest PSOE segur que no hi ha res a parlar. És el que tenim avui”, ha sentenciat.

Sense entrar amb una confrontació directa amb “l’espai convergent” i la CUP, ERC ha destacat els actes conjunts que s’han vist darrerament. En aquesta línia, ha subratllat la resolució del Parlament contra la sentència o la declaració de la Llotja de Mar de divendres amb sobiranistes d’arreu de l’Estat. En qualsevol cas, ERC insisteix que l’objectiu és incrementar el nombre de diputats independentistes a Madrid. Sota el lema ‘Tornarem més forts’, ERC es presenta a les eleccions del 10-N amb la voluntat de revalidar i millorar el resultat del 28-A i posaran damunt la taula l’amnistia i l’autodeterminació.

Els presos, protagonistes

Els cartells de campanya compten amb fotografies dels candidats així com també d’Oriol Junqueras i Raul Romeva. Atesa la particularitat de la repetició electoral, ERC donarà continuïtat a la campanya del passat abril. Centraran el missatge en reivindicar que un independentisme fort podrà posar al centre del tauler les reivindicacions de la majoria de la societat i exigir una sortida democràtica.

Es mantindran alguns dels elements estètics centrals de la proposta del 28-A, recuperant materials ja coneguts i utilitzats, així com les escenografies, en una aposta per reduir els costos. Hi haurà menys actes de campanya i sempre enfocats a posar de manifest el rebuig a la “repressió”. En total, ERC destinarà al voltant d’1,2 MEUR, una despesa inferior als destinats a l’anterior cita electoral.


Tret de sortida a Barcelona

L’acte d’inici de campanya serà la nit del 31 d’octubre al Sant Andreu Teatre de Barcelona a les 19h. Hi haurà mítings a les proximitats de la presó de Lledoners, Sant Feliu de Llobregat, Lleida, Girona, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, l’Hospitalet de Llobregat i Terrassa, entre d’altres. A més a més, s’organitzaran més de mig miler d’actes arreu del territori. L’acte central d’ERC serà el 2 de novembre a Lledoners i el final a Terrassa. El seguiment del recompte electoral es farà el 10-N a l’estació del Nord de Barcelona.

D’altra banda, aquest dimarts al matí Oriol Junqueras, Raul Romeva i el cap de llista d’ERC per Barcelona, Gabriel Rufián, faran un míting pels interns de la presó de Lledoners. Posteriorment, ERC oferirà una atenció als mitjans per valorar l’acte.
Informa:ELMON.CAT (28-10-2019)

N.de la R.
Un cop més ERC es gira cap el vent que més bufa. Recordem que en les anteriors eleccions espanyoles Junqueras estava encantat amb el PSOE perquè no volia un govern de dretes a Espanya. Durant la legislatura ERC ha treballat a tort i a dret per investir Sánchez. No volia més eleccions a Espanya, però sí a Catalunya. No és això un contradicció? Ara la carta de Junqueras a Iceta és d’un gran oportunisme electoral. S’avisa als votants que ERC vol trencar peres amb el PSOE quan fins quatre dies li feia la gara-gara.

Bentornada ERC al món de la realitat. Aquest món no passa per eixamplar la base i renunciar a la unilateralitat,sinó veure que amb Espanya no hi ha res a fer. Ah, que no tinguin ara la temptació de voler collar Sánchez i de ser “decisius”. Abans pactarà amb el PP o amb Vox si cal. “Nada de pactar con los independentistas” ha dit per passiva o per activa. Què diran ara Rufián o Tardà? Tornaran al bon camí ? Quin pròxim show ens muntarà la direcció per conservar les cadires? I del país? Bé,gràcies
Informa:ELMON.CAT (28-10-2019)

397 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: