ERNEST MARAGALL CREU QUE ERC HAURIA D’ESTAR DISPOSAT A GOVERNAR EN SOLITARI LA GENERALITAT

El president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que el seu partit hauria d’estar disposat a governar en solitari la Generalitat de Catalunya. En una entrevista al programa ‘Cafè d’Idees‘ de TVE, Maragall ha apuntat que no vol interferir en les negociacions dels partits perquè són “complicades” però ha destacat que el seu partit “hauria d’estar disposat” a fer aquest pas. Maragall també ha dit que veu bé governar amb la CUP, malgrat que l’organització no hagi expressat la voluntat d’entrar al govern però sí de tenir una posició de “comprometre’s” amb uns objectius programàtics. D’altra banda, ha criticat que existeixi una “resistència” a acceptar que ERC hagi “guanyat” i tingui la possibilitat de liderar un període nou.

Durant l’entrevista ha comparat la situació actual amb la segona investidura d’Ada Colau com a batllessa de Barcelona. “El que va passar a Barcelona també és això. És la manera de tractar d’impedir que ERC assumeixi amb claredat aquest rol”, ha lamentat.

Sobre JxCat, Maragall ha dit que en “renegar de la seva pròpia història” es concep que tenen “problemes obvis” ja que, segons ell, dins del partit pot haver-hi certa “inestabilitat” i problemes de “consciència” i “coherència interna”. Ha relacionat la sortida de Jaume Alonso‑Cuevillas de la mesa del parlament amb aquest fet. Tot i això, ha avalat voler governar amb ells perquè és “natural” tenir “entesa” amb qui es comparteix “la manera de resoldre el conflicte amb l’estat”.
Informa:VILAWEB.CAT (6-4-2021)

212 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: