ERRADA EN LA TRADUCCIÓ DE LA SENTÈNCIA DEL TS A L’EUROPARLAMENT

L’advocat Gonzalo Boye ha detectat una errada en la traducció de la sentència del judici contra el procés que el Tribunal Suprem espanyol ha enviat al Parlament Europeu per a tramitar el suplicatori contra Carles Puigdemont i Toni Comín. La sentència traduïda parla de ‘misappropriation of public funds’ per a referir-se a la malversació, i l’advocat assenyala que la traducció correcta seria ‘embezzlement’ o ‘mismanagement of public funds’. ‘No voldran intentar confondre les autoritats europees fent-les creure que es tracta d’un delicte “d’apropiació indeguda”, que sí que es diria “misappropriation of public funds”‘?’, ha dit Boye a través de Twitter.

‘Aquesta confusió no és una dada menor i tindrà greus conseqüències a l’hora de poder valorar o no el suplicatori. Potser per aquest “error de traducció” alguna eurodiputada una mica exaltada deia “lladres” a Puigdemont i Comín al Parlament Europeu’, ha dit, referint-se a l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat.

‘Les “traduccions del Suprem” ja van jugar un paper rellevant en l’euroordre cursada el 2018 a Alemanya i en la qual “desapareixien” frases completes’, ha recordat l’advocat. ‘Segons el Consell d’Estat l’únic òrgan competent per a remetre un suplicatori al Parlament Europeu és el Ministeri de Justícia; el Suprem no va acudir a aquest curs legal i, de passada, va enviar una traducció “errònia”, atribuint un delicte pel qual no són reclamats’.

El vice-president del parlament, Josep Costa, ha assenyalat que a la versió oficial del codi penal en anglès la condemna de malversació (‘embezzlement’) en aquest cas equival a l’article 252 (‘malfeasance’, que es podria traduir com a ‘administració deslleial’) i no al 253 (‘misappropriation’, que es podria traduir com a ‘apropiació indeguda’). ‘Com ja hem explicat, la diferència entre l’administració deslleial i l’apropiació indeguda no és baladí. El primer no és un delicte de corrupció perquè només el segon suposa que t’has quedat els diners per a tu’, ha afegit.
Informa:VILAWEB.CAT (9-2-2020)

247 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: