ES CONGELA LA VISITA DELS REIS A FIGUERES I BARCELONA

La visita dels reis Felip VI i Let√≠cia a Figueres i Barcelona prevista per aquest divendres ha quedat congelada. Ning√ļ no en t√© not√≠cia. Ni a la delegaci√≥ del govern espanyol a Catalunya, ni a la Generalitat. Ni tan sols al museu de Figueres, l¬ī√ļnic lloc que havia transcendit que tenien intenci√≥ de visitar. De fet, la mateixa Casa Reial no tenir cap informaci√≥ al respecte d’aquest divendres.

La setmana passada va transcendir que els monarques visitarien Catalunya aquest divendres en el marc de la gira que estan realitzant a totes les comunitats aut√≤nomes per con√®ixer de primera m√† l’impacte del coronavirus al territori. La not√≠cia la va avan√ßar La Vanguardia i la van confirmar immediatament de fonts de la Casa Reial TVE. Per√≤ no hi ha hagut m√©s informacions des d’aleshores.

Av√≠s d’√ímnium
Aix√≤ no obstant, el simple anunci de la visita ha provocat que s’hagi posat en marxa la resposta. Des dels CDR es va fer p√ļblic la intenci√≥ de replicar al viatge dels monarques, i aquest mateix diumenge, en qu√® es complien els 1.000 dies de pres√≥ de Jordi Cuixart i Jordi S√†nchez, el vicepresident d’√ímnium, Marcel Mauri, va anunciar que Felip VI no seria benvingut.

“No √©s benvingut per la corrupci√≥ per√≤ sobre tot perqu√® √©s ell, Felip VI, qui va instar al a por ellos contra la ciutadania d’aquest pa√≠s. Per aix√≤ aquest divendres li tornarem a recordar que aqu√≠ no √©s benvingut que aqu√≠ volem construir una rep√ļblica catalana d’homes i dones lliures on ning√ļ no pugui estar per sobre de la llei”, va assegurar Mauri en una concentraci√≥ davant de la delegaci√≥ del Govern. √ímnium i l’ANC tenien previst encadenar-se a la platja de la Barceloneta, a la Sagrada Fam√≠lia i a l’est√†tua de Colom-

Abdicar per la corrupció

El discurs que va protagonitzar Felip VI en resposta al refer√®ndum de l’1-O i la viol√®ncia policial ha complicat molt la relaci√≥ del monarca amb Catalunya. Una enquesta de l’Institut Feedback para ElNacional.cat assenyalava que el monarca t√© a Catalunya una valoraci√≥ de 2,7 punts sobre 10 i que un 56,3% dels catalans consideren que hauria d’abdicar per corrupci√≥.

Des d’aquell discurs les visites del monarca s’han restringit i s’han vist literalment blindades, la qual cosa no ha impedit que hagi hagut d’escoltar les protestes quan ha viatjat a Barcelona, per exemple, amb motiu del Mobile World Congress.

A m√©s, des del 2018 l’Ajuntament de Girona ha anunciat que Felip VI no era benvingut a Girona i ha deixat de cedir-li l’auditori de la Fira per al lliurament dels premis de la Fundaci√≥ Princesa de Girona. Aquell any, els monarques van haver d’organitzar aquell acte a un espai dels germans Roca a Vilablareix, perqu√® no van trobar altres espais a la capital gironina.

L’any, seg√ľent, el 2019, els premis Princesa de Girona es van lliurar al Palau de Congressos de Catalunya el mes de novembre, en plenes protestes contra la sent√®ncia del proc√©s, la qual cosa va obligar a blindar l’entrada per la Diagonal.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-7-2020)

219 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: