ES MANTÉ L’ACAMPADA DE LA UNIVERSITAT, TOT I LA FI DE LA VAGA ESTUDIANTIL

Els estudiants acampats a la plaça de la Universitat de Barcelona mantenen avui aquesta acció de protesta, un dia després que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) desconvoqués la vaga indefinida a les universitats catalanes, vaga que mantenia després de fer-se pública la sentència del judici contra el procés.

També ahir, una persona va ser detinguda al campament i cent disset més van ser identificades pels Mossos d’Esquadra després de rebre la denúncia d’una empresa constructora pel robatori de trenta tanques i un lavabo portàtil, material que estava sent utilitzat pels acampats.

Fonts dels estudiants han informat a l’agència EFE que, encara que s’hagi desconvocat la vaga estudiantil, tenen intenció de seguir amb la seva acció ‘perquè anar a classe i estar acampats no és incompatible’.

Els estudiants han assenyalat que, després de l’actuació dels Mossos ahir, unes dues-centes persones segueixen participant en l’acampada. Les citades fonts han precisat que, cada dia, a última hora de la tarda, els estudiants celebren una assemblea en la qual debaten sobre la continuïtat de l’acció. La d’avui es farà a les 19.00.

La continuïtat de l’acampada ha obligat avui als organitzadors a modificar el trajecte de la ‘Cursa dona’, en què milers de dones vestides amb armilles roses han recorregut el centre de Barcelona per a recaptar fons per a la lluita contra el càncer de mama.

Estudiants d’universitat i formació professional van iniciar aquesta acampada el passat 30 d’octubre a la plaça de la Universitat, després de fer-se pública la sentència del judici contra el procés. La protesta dels estudiants ha blocat des de llavors la circulació per la Gran Via de la ciutat entre els carrers d’Aribau i Balmes, així com els accessos a Pelai i Ronda de Sant Antoni.

Barcelona Oberta, organització que agrupa els eixos comercials i turístics de la ciutat, va demanar aquesta setmana el desallotjament ‘immediat’ de l’acampada i va dir que l’activitat econòmica catalana pateix ‘inestabilitat’ per les protestes.

Informa:VILAWEB.CAT (17-11-2019)

318 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: