ES PODRÀ FER EXERCICI I CAMINAR CADA DIA FINS A 1KM DE CASA

Els runners podran deixar de sentir-se uns hamsters. A partir d’aquest dissabte, s’amplia l’escletxa del confinament. Despr√©s del perm√≠s per als nens vigent des de diumenge passat, els adults podran comen√ßar a fer sortides m√©s enll√† d’anar a comprar, a treballar o a treure el gos. Podr√† practicar-se esport de manera individual i s’autoritzen els passejos sols o en parella. Tot, ordenat per franges hor√†ries i sota unes normes estrictes que ha fixat el govern espanyol i ha anunciat el ministre de Sanitat.

L’activitat f√≠sica haur√† de ser sempre en solitari, sense contacte amb tercers, podr√† practicar-se entre les 6 i les 10 del mat√≠ i les 8 i les 11 de la nit. M√©s enll√† de l’horari, el l√≠mit de dist√†ncia √©s dins del mateix municipi i nom√©s una vegada al dia. Sobre quin tipus d’esport podr√† practicar-se, s’accepten tots els que siguin en solitari. √Čs a dir, no nom√©s c√≥rrer, sin√≥ anar en bici, monopat√≠ o practicar surf, per exemple.

En el cas dels passejos, es podr√† sortir acompanyat d’una altra persona sempre que convisqui al mateix domicili. El tram horari √©s el mateix que per fer esport per√≤ nom√©s es permet el despla√ßament fins a un quil√≤metre de dist√†ncia de casa. En tots dos casos queden exclosos tots aquells ciutadans que presentin s√≠mptomes que encaixin amb la infecci√≥ de coronavirus.

Impermeabilitzar col·lectius

La resta del dia, les franges centrals, s’han reservat als menors de 14 anys i als majors de 70, que tampoc no coincidiran entre ells. Els nens podran jugar a l’aire lliure entre les 12 del migdia i les 7 de la tarda, els avis i dependents, de 10 a 12 del mat√≠ i de 7 a 8 del vespre. Per tant, la cad√®ncia ser√†: esport i passejos – majors de 70 – nens – majors de 70 – esport i passejos.

La intenci√≥ √©s que no es barregin col¬∑lectius de risc i evitar aglomeracions. La taula hor√†ria no s’aplicar√† en municipis de menys de 5.000 habitants.

L’ordre del ministeri amb el detall i la lletra petita de les condicions de sortida per a adults es publicar√† dem√† divendres i entrar√† en vigor a les 0 hores del 2 de maig.

6 a 10h: activitat física individual dins del municipi i passejos en parella a un quilòmetre de distància
10 a 12h: passejos per a majors de 70 anys
12 a 19h: sortida de menors de 14 acompanyats d’un adult
19 a 20h: passejos per a majors de 70 anys
20 a 23h: activitat física individual dins del municipi i passejos en parella a un quilòmetre de distància.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-4-2020)

474 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: