ES PODRÀ FER EXERCICI I CAMINAR CADA DIA FINS A 1KM DE CASA

Els runners podran deixar de sentir-se uns hamsters. A partir d’aquest dissabte, s’amplia l’escletxa del confinament. Després del permís per als nens vigent des de diumenge passat, els adults podran començar a fer sortides més enllà d’anar a comprar, a treballar o a treure el gos. Podrà practicar-se esport de manera individual i s’autoritzen els passejos sols o en parella. Tot, ordenat per franges horàries i sota unes normes estrictes que ha fixat el govern espanyol i ha anunciat el ministre de Sanitat.

L’activitat física haurà de ser sempre en solitari, sense contacte amb tercers, podrà practicar-se entre les 6 i les 10 del matí i les 8 i les 11 de la nit. Més enllà de l’horari, el límit de distància és dins del mateix municipi i només una vegada al dia. Sobre quin tipus d’esport podrà practicar-se, s’accepten tots els que siguin en solitari. És a dir, no només córrer, sinó anar en bici, monopatí o practicar surf, per exemple.

En el cas dels passejos, es podrà sortir acompanyat d’una altra persona sempre que convisqui al mateix domicili. El tram horari és el mateix que per fer esport però només es permet el desplaçament fins a un quilòmetre de distància de casa. En tots dos casos queden exclosos tots aquells ciutadans que presentin símptomes que encaixin amb la infecció de coronavirus.

Impermeabilitzar col·lectius

La resta del dia, les franges centrals, s’han reservat als menors de 14 anys i als majors de 70, que tampoc no coincidiran entre ells. Els nens podran jugar a l’aire lliure entre les 12 del migdia i les 7 de la tarda, els avis i dependents, de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 del vespre. Per tant, la cadència serà: esport i passejos – majors de 70 – nens – majors de 70 – esport i passejos.

La intenció és que no es barregin col·lectius de risc i evitar aglomeracions. La taula horària no s’aplicarà en municipis de menys de 5.000 habitants.

L’ordre del ministeri amb el detall i la lletra petita de les condicions de sortida per a adults es publicarà demà divendres i entrarà en vigor a les 0 hores del 2 de maig.

6 a 10h: activitat física individual dins del municipi i passejos en parella a un quilòmetre de distància
10 a 12h: passejos per a majors de 70 anys
12 a 19h: sortida de menors de 14 acompanyats d’un adult
19 a 20h: passejos per a majors de 70 anys
20 a 23h: activitat física individual dins del municipi i passejos en parella a un quilòmetre de distància.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-4-2020)

434 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: