ES PRESENTEN 20.731 SIGNATURES PER LA MOCIÓ DE CENSURA A BARTOMEU

A primera hora del matí, els promotors ja havien informat que havien arribat a les 16.250 signatures i, pocs minuts després, en una entrevista a RAC1, Marc Duch, portaveu i promotor de la moció, havia confirmat que ja en tenien el nombre necessari i més: “Aquest matí n’estem rebent una allau”.

La plataforma Més que una Moció i els tres precandidats implicats –Víctor Font, Lluís Fernàndez Alà i Jordi Farré– s’han bolcat a fer arribar el seu missatge i veien ja ben possible presentar el suport del 15% de la massa social del club. “Hem de ser molt optimistes, és una barbaritat l’afluència de gent que hem tingut els últims dies. El context no hi ajuda, però hi haurà partit fins a l’últim minut”, deia Marc Duch, un dels promotors i portaveu del vot de censura. Jordi Farré, promotor legal de la iniciativa, afegia: “És una autèntica bogeria. Hi ha gent que encara ens pregunta fins a quina hora podrà venir a signar”.

L’última actualització oficial, feta aquest dijous a primera hora, confirmava la xifra de 16.250 signatures i, per tant, només se’n necessitaven 271 per tirar-la endavant. Al llarg del dia d’ahir, a la seu central, on s’ha coordinat tot el desplegament de paperetes, l’afluència de gent era constant i els missatgers anaven i venien amb butlletes plenes. Ara bé, malgrat el gran moviment, aconseguir les signatures vàlides necessàries no estava aleshores assegurat. “S’hi pot arribar, però ni és fàcil ni està garantit. Necessitem, en les hores que queden, que ningú es quedi a casa”, reclamava Duch.

Els socis que han anat aquests dies a oferir el seu suport a la moció repeteixen un mateix mantra: “Ja n’hi ha prou”. Volen moviments immediatament. Els pesa molt més el 2-8 contra el Bayern i el desencís de Leo Messi que el fet que Bartomeu hagi convocat eleccions al març. “La situació ha arribat a un límit de degradació que cal fer foc nou al club. Crec que la moció de censura és una manera adequada de començar a prendre’n consciència”, afirma Francesc Teixidor, soci blaugrana.

Aquest sentiment ha sigut generalitzat entre bona part dels aficionats amb carnet que demanen un canvi immediat a la directiva, tot i que els comicis estiguin previstos per a la primavera. “Ja fa un parell d’anys que les coses no es fan com es van prometre a les anteriors eleccions. El tema esportiu anava bé, però després d’Anfield, tot el que ha passat aquesta temporada i ara amb el tema de Messi… El canvi ha de ser ara mateix”, reclama Oriol Duró, també soci del club, igual que Núria Sanz, que s’estrena en un procés així: “És la primera vegada que vinc a signar una moció de censura i ho faig perquè senzillament ho he vist imprescindible”.

Signatures en comptes de mocadors
Més enllà dels arguments esportius o econòmics, milers de socis s’han mobilitzat per signar una butlleta simplement perquè no poden anar a l’estadi a mostrar el malestar, com s’ha fet tota la vida. “El descontentament s’ha generalitzat. Aquesta junta ha tingut la sort que no hi ha públic i s’ha evitat mocadorades, però és una manera que el soci digui «Fins aquí ha arribat»”, confessa en aquest sentit Òscar Marcodol, amb trenta anys de trajectòria a l’entitat. Ell, i segurament més de 16.521 socis més, viuran el recompte de suports amb el neguit propi d’una pròrroga o d’un tancament de mercat. Perquè la fita que poden aconseguir en temps de pandèmia pot marcar un abans i un després.

Les signatures digitals de Farré generen angoixa

A més de la recollida de paperetes físiques, el precandidat a la presidència Jordi Farré va obrir fa dos dies un canal digital per captar signatures. A través d’una web on cal deixar dades personals, els socis podien adherir-se al vot de censura contra Josep Maria Bartomeu. Però ni el club, ni l’administració pública ni la resta de promotors de la iniciativa creuen que sigui una via vàlida. Les úniques signatures que acceptarà el Barça són les físiques. És per això que tots els promotors –excepte Farré– s’afanyaven a tenir prou marge amb les signatures físiques per poder arribar a la xifra de 16.521 i així evitar els problemes que puguin derivar d’aquesta controvèrsia digital, com ara la duplicació de firmes que invalidin les signades per la via tradicional.
Informa:ARA.CAT (17-9-2020)

272 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: