ES REACTIVA L’ASSOCIACIÓ CATALANA D’ESTUDIANTS DE PERPINYÀ

Reactiven l’Associació Catalana d’Estudiants de Perpinyà. El catalanisme a Catalunya Nord ha recuperat un instrument important: l’Associació Catalana d’Estudiants, creada l’any 1986 per a coordinar accions en defensa de la llengua i la cultura catalanes dins la Universitat de Perpinyà. De les seves files, en van sortir molts dels quadres actuals del catalanisme, com ara Alà Baylac-Ferrer i l’ex-periodista de TV3 Pere Codognan. L’entitat va funcionar durant deu anys, però després va restar inactiva. El mes de setembre de l’any passat, inspirats per una proposta d’Alà Baylac-Ferrer, director de l’Institut Franco-Català Transfronterer (IFCT, la facultat de català de la Universitat de Perpinyà), un seguit d’estudiants decideixen de recuperar els estatuts a la prefectura i fer una assemblea general, el 15 de gener, segons Ràdio Arrels.
Aquesta és la data del renaixement de l’ACE, amb Rémy Farré de president, que ha explicat que promouran els intercanvis amb la resta d’associacions estudiantils dels Països Catalans. De moment, ja han establert contactes amb la FNEC.
Amb més d’una vintena de membres, l’associació va participar en la jornada de portes obertes de la Universitat de Perpinyà venent creps per a fer calaix i poder finançar nous projectes. També va organitzar un carnaval a l’IFCT i van participar, dissabte passat, a la fira d’entitats Sem Catalunya Nord a la Passejada Maillol de Perpinyà.
Informa:VILAWEB.CAT (4-3-2020)

247 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: