“ESPAÑA GLOBAL”: GAIREBÉ 500.000 EN DESPESA NORMAL CONTRA L’INDEPENDENTISME

“Defensar la reputació de l’Estat espanyol” i “contrarrestar les campanyes de notícies falses que des de dins o fora del país tracten de trencar la integritat territorial dels Estats sobirans, la convivència, la democràcia liberal i fins i tot, el projecte europeu”. Aquests són els objectius del darrer invent, i no gens polèmic, del ministre d’Exteriors espanyol, Josep Borrell, contra l’independentisme: la Secretaria d’Estat d’España Global. Una entitat que tindrà 24 funcionaris a Madrid més dos dirigents polítics a més d’un funcionari a cada legació o representació exterior de l’Estat espanyol.

Així ho ha admès el ministeri d’Exteriors en sengles respostes parlamentàries al diputat d’EH Bildu, Jon Iñarritu, que va formular dues preguntes sobre l’abast, dimensió, objectiu i costos d’aquesta secretaria d’Estat. En aquest informe, datat el 29 d’agost i al que ha tingut accés El Món, es detalla que a més de la Secretària d’Estat, Irene Lozano, i el director general de l’Oficina, estarà composta per 24 treballadors públics -encara no s’han cobert totes les places-. El cost pressupostat només de despesa corrent s’enfila a 411.700 euros.

A més, Exteriors detalla que Espanya Global ha “identificat un funcionari diplomàtic a totes les representacions espanyoles a l’exterior (ambaixades, representacions permanents i consulats generals) a exercir les competències de punt focal d’Espanya Global a cadascuna d’elles”. La seva tasca, afegeix el document, serà desenvolupar accions de “diplomàcia pública, de projecció i promoció de la imatge i reputació d’Espanya a l’exterior”.

En la mateixa resposta parlamentària, el ministeri argüeix que “Espanya és un dels països occidentals que menys recursos dedica a la imatge i la reputació del país”. “Així ha estat històricament”, al·lega, i ho demostra relacionant els pressupostos que en la mateixa matèria tindrien Alemanya, el Regne Unit, França, Portugal o Estats Units.
Informa:ELMON.CAT (30-8-2019)

350 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: