ESPANYA, A LA CUA D’EUROPA EN EL CONEIXEMENT D’IDIOMES

Espanya estĂ  a la cua d’Europa en coneixement d’idiomes, amb unes xifres similars a les d’ItĂ lia, Portugal o Hongria, i molt lluny de les xifres dels paĂŻsos capdavanters, com Suècia, Dinamarca o els PaĂŻsos Baixos.

Segons les dades d’Eurostat, el 54% dels espanyols admeten que no parlen amb fluĂŻdesa cap llengua estrangera, el 18% diuen que en parlen almenys dues, i nomĂŠs el 5% asseguren que poden arribar a parlar-ne tres.

La principal causa de les diferències ĂŠs en l’educaciĂł secundĂ ria, en què nomĂŠs un 29% dels estudiants espanyols estudia mĂŠs d’una llengua estrangera, mentre que la mitjana de la UniĂł Europea ĂŠs del 67% i paĂŻsos com la RepĂşblica Txeca, FinlĂ ndia o Estònia superen el 95%.

La llengua estrangera mĂŠs estudiada al conjunt d’Europa ĂŠs l’anglès, amb un 98%, seguit pel francès (33%), l’alemany (23%) i el castellĂ  (17%). El castellĂ  ĂŠs la segona llengua mĂŠs estudiada a França, Suècia i Noruega.

Pel que fa a la importĂ ncia que donen els ciutadans al domini de les llengĂźes, el 79% dels espanyols asseguren que l’avantatge mĂŠs important que hi veuen ĂŠs que permet treballar a un altre paĂ­s. Espanya ĂŠs l’estat europeu que mĂŠs importĂ ncia dona a aquest aspecte.

Informa:ARA.CAT (30-9-2020)

107 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: