ESPANYA AMAGA QUE L’EXITOSA PEL·LÍCULA “ALCARRÀS” ESTÀ RODADA EN CATALÀ

Espanya amaga que l’exitosa pel·lícula “Alcarràs” està rodada en català.

Els polítics del Gobierno i els mitjans espanyols tornen a demostrar l’odi i el desinterès per la llengua catalana atribuint un èxit espanyol a Carla Simón.

La victòria de la pel·lícula catalana “Alcarràs” al festival Berlinale cou més del que pot semblar a la pseudoesquerra espanyola del PSOE. Després de l’aclaparadora victòria de Carla Simón i el seu equip pel nou film, algunes personalitats del Gobierno s’han afanyat a felicitar-la, però per sobre de tot, a assignar a la pel·lícula l’etiqueta de producte espanyol, i ignorant per complet que tant la producció com la llengua dels diàlegs és en català.

Fins i tot hi ha qui ho ha volgut disfressar d’una victòria feminista, que també ho és, però sempre ignorant la qüestió de la llengua. Ha estat Amparo Rubiales, l’expresidenta del PSOE andalús entre altres càrrecs, que ha respost una piulada d’Iceta a la xarxa, atribuint la victòria d’”Alcarràs” al fet que Iceta sigui l’actual ministre de Cultura. El mateix Iceta, que prové d’un PSC amb arrels catalanistes, ha ignorat que la pel·lícula és en castellà.

Qui no ha faltat a la roda de postureig a la xarxa ha estat el president del Gobierno, Pedro Sánchez, que amb un tuit provocador, ha recordat que fa 40 que una “pel·lícula espanyola” no guanyava aquest guardó. A Sánchez l’ha respost l’exconseller de Junts Ramón Tremosa, que li pregunta per què el PSOE continua prohibint el català com un idioma oficial de la UE.

Amb tot, la pilota encara està a la teulada del Govern de la Generalitat, que després de l’exemple d’”Alcarràs” hauria de baixar del burro i dedicar més pressupostos a films d’aquest caire en lloc de permetre produccions catalanes amb regust espanyol que només utilitzen el castellà.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (17-2-2022)

217 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: