ESPANYA ESCORCOLLA EL DESPATX DE CONZALO BOYE I L’ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS

La jutgessa de l’Audiència espanyola María Tardón ha ordenat una operació policíaca per un suposat delicte d’emblanquiment de capitals vinculat amb un altre contra la salut pública. Fonts judicials han explicat a VilaWeb que s’han ordenat escorcolls, entre els quals el del domicili de l’advocat Gonzalo Boye. Tanmateix, no hem pogut posar-nos en contacte amb ell i determinar si s’ha executat.

Aquesta operació es fa una setmana després de la publicació de la sentència contra el procés i la reactivació de l’euroordre contra el president Carles Puigdemont, que dissabte va declarar davant la justícia belga. El jutge va programar la vista sobre l’extradició el dia 29.

TAMBÉ L’ASSOCIACIÓ CATALANA DE MUNICIPIS

La policia espanyola escorcolla la seu de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), situada al carrer València 231 de Barcelona, segons que ha avançat El Confidencial i han informat l’ACN fonts del ministeri d’Interior espanyol. L’operació està oberta, ordenada pel jutjat d’instrucció número 16 de Barcelona i sota secret de sumari.

En paral·lel, el mateix cos policial ha escorcollat una agència de viatges a Vic que, segons ha confirmat la batllessa del municipi, Anna Erra, ha treballat amb entitats sobiranistes. Segons el 9Nou, agents de la policia espanyola han escorcollat l’oficina de la plaça Major de Viatges Alemanys. Els agents han fet fora tots els treballadors demanant-los que s’apartessin dels ordinadors i només s’hi ha quedat el propietari de l’agència de viatges.

Segons l’ACN, les fonts del ministeri espanyol desvinculen l’operació del conseller d’Interior, Miquel Buch, que va ser president d’aquesta associació durant sis anys, entre el 2011 i el 2017. Buch no pot estar investigat en aquesta causa que porta un jutjat d’instrucció, ja que s’hauria d’inhibir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la seva condició d’aforat. A l’exterior de la seu de l’ACM no es veu un desplegament policial.
Informa:VILAWEB.CAT (21-10-2019)

290 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: