ESPANYA COM TURQUIA: IMPOSA LA BANDERA I EL RETRAT DEL REI EN LA CONFERÈNCIA DE JORDI SÀNCHEZ A LA PRESÓ

Espanya, com Turquia. El candidat de Junts per Catalunya a les eleccions espanyoles, Jordi Sànchez, ha fet una conferència de premsa des de la presó de Soto del Real acompanyat d’una bandera espanyola i un retrat del rei Felipe VI.

Aquesta escenografia recorda a la que van posar-li el juny de 2018 al dirigent kurd Selahattin Demirtas, també empresonat de manera preventiva per motius polítics. Demitras es va presentar a les eleccions presidencials turques d’aquell any amb el Partit Democràtic del Poble i se li va permetre de fer un discurs de campanya des de la presó. Demitras va aparèixer a les pantalles dels ciutadans acompanyat d’una bandera turca sobreimpresa.

 

Demitras fou detingut el 3 de novembre de 2016 a casa seva i empresonat amb set diputats més del Partit Democràtic del Poble acusat de ‘propaganda d’organització terrorista’ i de ‘col·laboració amb banda armada’, entre més càrrecs. El 2018, el Tribunal Europeu de Drets Humans va dictaminar que ‘l’objectiu de la prolongació de la detenció de Demitras […] fou limitar el pluralisme i la llibertat dels debats polítics, fonamentals pel concepte de la societat democràtica’, de manera que en va demanar el seu alliberament immediat.

El desembre de 2018, en plena vaga de fam de Sànchez, Turull, Rull i Forn, el Tribunal Constitucional espanyol va denegar la petició de Sànchez de suspendre’n la presó preventiva, un recurs que la seva defensa va presentar la petició d’acord amb la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans sobre Demirtas.

1.577 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: