ESPANYA, DESCONCERTADA DAVANT LA MOCI√ď SOBRE CATALUNYA DEL BUNDESTAG

La moci√≥ que debatr√† el Bundestag i que reclama una mediaci√≥ d’Alemanya i la UE en el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol, presentada pel partit d’esquerres Die Linke, ha sembrat el desconcert a Madrid. Les institucions es passen unes a les altres la pilota per veure qui ha de reaccionar contra el debat que es produir√† al Parlament alemany.

Segons informa el diari El Pa√≠s, aquesta situaci√≥ ha provocat que fins ara Espanya no hagi presentat cap reacci√≥ concreta. Apunta que el govern espanyol va demanar fa dies al Congr√©s que protest√©s per carta davant el Bundestag, amb l’argument que el cas catal√† √©s un afer intern, per√≤ la mesa de la cambra baixa espanyola, presidida per Ana Pastor, s’hi ha negat i ha argumentat que la compet√®ncia √©s del ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell. Aquest, per√≤, √©s candidat del PSOE a les europees, i pr√≤ximament abandonar√† el c√†rrec, de la mateixa manera que far√† Ana Pastor, que ser√† substituida previsiblement per Meritxell Batet.

L’estira-i-arronsa entre el govern i el Congr√©s espanyol ha durat dues setmanes, fins al punt que la carta ja estava redactada, per√≤ ha quedat en un calaix.

El diari afegeix que al final ser√† la responsable d’Espa√Īa Global, l’exdirigent d’UPyD Irene Lozano, qui viatjar√† la setmana vinent a Berl√≠n per mantenir contactes amb el ministeri d’Afers Exteriors alemany i el Bundestag, en un intent de contrarestar la moci√≥ procatalana.

Enmig d’aquest embolic, l’√ļnica gesti√≥ que ha fet fins ara Espanya √©s que l’ambaixador a Alemanya va enviar fa dies una carta a la presid√®ncia del Bundestag criticant la moci√≥ de Die Linke, que t√© el suport de les autoritats catalanes i de la presid√®ncia a l’exili. “M’agradaria evitar que el Bundestag alemany actui en base a fake news o mitges veritats manipulades, que el que busquen √©s danyar la reputaci√≥ d’Espanya i la seva condici√≥ d’estat democr√†tic i de dret”, deia la carta.

La missiva, però, fins ara no ha causat cap efecte en el Bundestag, que ahir va admetre a tràmit la moció, perquè entri en el debat en comissió.
Informa:ELNACIONAL.CAT (18-5-2019)

237 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: