ESPANYA DESEMPARA L’AUDIOVISUAL EN CATALÀ, PERÒ NO VOL RENUNCIAR A L’ÈXIT DE “CRIMS “

Crims arribarà a Movistar+ a principis del 2022. L’exitosa sèrie de sobre crims reals de TV3, basada en l’espai homònim de Catalunya Ràdio, es podrà veure a la plataforma espanyola i estarà disponible en una versió en castellà, perquè Carles Porta ja ha gravat de nou les entradetes i tancaments traduïts i s’han subtitulat els testimonis que parlaven català.

Tot i que també existeix la possibilitat de veure el programa en català, l’empresa espanyola ja s’ha encarregat d’anunciar-ho tot traduit i fer-se’l seu: “Movistar+ se adentra de lleno en la crónica negra nacional con ‘Crímenes, de Carles Porta’, la exitosa serie true crime que desgrana e investiga los casos criminales más famosos de los últimos años en España”.

Crims és una sèrie de TV3 dirigida i presentada pel mateix Porta, creada juntament amb Goroka i True Crime Factory. És ben clar que per gaudir i “espanyolitzar” l’èxit de la producció catalana, Movistar+ no ha tingut cap mena de problema. Mentrestant, les quotes a l’audiovisual per blindar el català continuen sent l’assignatura pendent de l’Estat. “Soy Carlos Puerta”, “Qui paga mana” o “Com es dirà, ‘Crimos’?”, són algunes de les reaccions dels usuaris de les xarxes socials.

Haha Crims en castellà? haha i com es dirà, “Crimos”? hh

— Ofèlia (@offxelia) December 9, 2021

Que Crims hagi fitxat per Movistar, és la pitjor derrota de Tv3… el millor programa de la casa i dels pocs que tenen molta audiència, una vergonya

— Gerry (@gerryquerry) December 9, 2021
Informa:LAREPUBLICA.CAT (9-XII-2021)

142 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: