ESPANYA DONA PER PERDUDA LA BATALLA EUROPEA

“Espanya dona la batalla europea per perduda”.
( JOS√Č ANTICH )
Amb molt pocs dies de difer√®ncia s’ha produ√Įt en diferents mitjans de comunicaci√≥ espanyols una mateixa visi√≥ catastrofista sobre el futur negre que li espera a Europa a la sent√®ncia del proc√©s, i la que ja es considera sense embuts una aclaparadora vict√≤ria internacional de l’independentisme catal√† a l’hora d’aconseguir que cali el relat de la repressi√≥ a Espanya i, qui sap, si a obrir de bat a bat les portes al retorn dels exiliats.

L’alta magistratura espanyola es debat entre la malenconia i la irritaci√≥, i molts dels que abans defensaven la sent√®ncia del Suprem fixen ara els dards en Pedro S√°nchez per la concessi√≥ dels indults, obviant que, en aquest cas, el factor de les coses s√≠ que altera el producte final. Primer va ser la den√ļncia d’Europa i la vergonya de molts sectors pol√≠tics i d’opini√≥ pel fet que a Espanya hi hagu√©s presos pol√≠tics, i la comparaci√≥ de l’Estat espanyol amb Turquia, com en el recent informe del Consell d’Europa que, a la fi, ha obert definitivament la capsa de Pandora.

Que aquest diumenge el diari El Mundo obr√≠s a cinc columnes la primera p√†gina amb el seg√ľent reclam: “La nostra sent√®ncia de l’1-O est√† morta a Europa, la batalla est√† perduda”, atribuint la frase a les seves converses amb magistrats del Suprem, √©s una mica m√©s que un punt d’inflexi√≥ en la visi√≥ del que pot passar a Estrasburg. O aquest altre de El Espa√Īol: “El govern de S√°nchez admet el triomf del relat exterior indepe i tem un pal de la just√≠cia europea”. N’hi ha bastants m√©s per√≤ tots van en la mateixa direcci√≥.

El sentit com√ļ diu que si en una cosa el resultat √©s bo, el millor √©s no fer-hi grans invents i aix√≤ √©s el que s’ha de fer amb la internacionalitzaci√≥ del proc√©s catal√† a partir d’ara, en el qual, per sort, els presos pol√≠tics ja han abandonat les presons amb un indult parcial. Des del 2018 i en abs√®ncia d’una pol√≠tica del Govern catal√† potent, els dos pols han estat l’exili i les presons. Ara, han de ser l’exili i el nou Govern presidit per Pere Aragon√®s, complementant-se en el principal objectiu que t√© avui el gruix de l’independentisme: l’amnistia, un refer√®ndum d’independ√®ncia i la constituci√≥ d’una rep√ļblica catalana.

Que l’executiu de Pedro S√°nchez no est√† per la feina, no √©s cap novetat. Per√≤ tampoc no ho era el 2018 i el 2019 quan afirmava taxativament que el govern espanyol no donaria cap mena d’indult als presos pol√≠tics i, al final, ho ha acabat fent. √Čs una q√ľesti√≥ de persist√®ncia i de treure el llustre adequat als imprescindibles diputats independentistes a Madrid.
informa:ELNACIONAL.CAT (28-6-2021)

107 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: